przez Pirate Watch » 10 maja 2012, o 09:24
Pirate po wys?uchaniu opowie?ci malca, zastanowi?a si? chwil? po czym powiedzia?a:
- Teraz rozumiem. Pos?uchaj kochanie, tata pope?ni? ma?y b??d i trzeba mu to wybaczy?. Jestem pewna ?e ta pani Nomiki nie chce wam zast?pi? mamy. Co ja mówi?, mamusi nie da si? zast?pi?, bo jest jedna jedyna. Zrozum, tak jak ty potrzebujesz taty, ?eby ci? kocha? i si? tob? opiekowa?, tak te? i doros?e kucyki potrzebuj? kogo?, kto im b?dzie mówi? ?e ich kocha. Dlatego te? tatu? spotka? si? z pani? Nomi. Poczu?, ?e ona go lubi, a on j?. Ka?dy kogo? potrzebuje. Ja na razie mam Ciebie i Shadowa, oraz waszego tat?, ale te? b?d? musia?a znale?? dla was wujka. Mówi?c ostatnie s?owa, u?miechn??a si? i pu?ci?a do malca oczko.
Chcia?a mu wyt?umaczy? ca?? t? sytuacj? najpro?ciej jak to tylko mo?liwe. Wiedzia?a, ?e jej bratanek mimo m?odego wieku jest m?dry i zrozumie, o co chodzi. A to, ?e zareagowa? tak gwa?townie wynika?o z jego ogromnej wra?liwo?ci.
- Pos?uchaj, jak wrócimy do domu, to porozmawiamy spokojnie z tat? i dowiemy si? o co tak na prawd? w tym wszystkim chodzi, dobrze? Damy mu szans?, ?eby nam opowiedzia? wszystko od pocz?tku. Klacz mia?a nadziej?, ?e maluch zrozumie, uspokoi si? i ca?a sprawa si? w ko?cu wyja?ni.
-Je?li masz jakiekolwiek pytania, to zadawaj je teraz, bo jak pójdziemy na lody, to mo?e by? za pó?no. Mówi?c to, klacz pu?ci?a ponownie oczko do swojego bratanka i da?a mu w ko?cu szans?, ?eby co? powiedzia?.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D
Podziękowania Venatze za avka-prezent :3
Koneksje rodzinne:
tutaj