Pracownia technologiczna Bright Dawn

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Pracownia technologiczna Bright Dawn

Postprzez Bright Dawn » 25 lut 2012, o 21:04

P?aka?a. P?aka?a ca?y czas. Nie mówi?a nic, nie kln??a, tylko p?aka?a. Nie zadawa?a sobie ?adnych pyta? pokroju ''Dlaczego?'', jak to mia?o w zwyczaju sobie zadawa? wiele z?amanych serc. P?aka?a nad tym, ?e szcz??cie potrafi by? takie bolesne. ?e szcz??cie jak zadaje ból, to powoduje przebicie serca na wylot... Gdyby nie jej silny umys? i to, ?e nie zd??y?a si? jeszcze tak mocno z?y? z Diamondem, to najprawdopodobniej nie wysz?aby z tego taka sama... Nadal p?acz?c, p?acz?c aby oczy?ci? si? z tych emocji które si? w niej nagromadzi?y, us?ysza?a dzwonek do lady, ale nie zamierza?a si? rusza? z miejsca, nie mia?a teraz na to si?y... Wtem, le??c na pod?odze i chowaj?c g?ow? w przednich kopytkach, ponownie us?ysza?a jakie? d?wi?ki, które jednak dochodzi?y do niej z trudem ze wzgl?du na swoist? blokad? umys?u na jakiekolwiek czynniki zewn?trzne... Po chwili us?ysza?a czyj?? wypowied?, g?os brzmia? znajomo... Podnios?a g?ow? i zobaczy?a Darka, jednoro?ca którego ostatnio zatrudni?a do pomocy. On i Diamond si? znali, ona b?dzie z nim sp?dza? du?o czasu pracuj?c, wi?c d?ugo nie namy?laj?c si?, odpowiedzia?a... to znaczy... z trudem odpowiedzia?a mu, g?osem przerywanym przez poci?gni?cia nosem oraz ostatnie pozosta?o?ci d?ugiego i silnego p?aczu... Patrz?c si? w jego oczy swoimi wielkimi, b?yszcz?cymi si? od ?ez lazurowymi ?lepiami, zacz??a mówi?...:
-D-diamond... mnie... zostawi?... Kupi? mi najpi?kniejszy prezent... i... zostawi?... Bez uczu?... To nie by? on...
viewtopic.php?f=3&t=24&start=105#p46348

nowoczesna samopowtarzalna kusza - 5 obr. + przebicie
krótki wysuwany mieczyk - 3 obr.

38-33-25-24-33-43-37-32-34-6
WS-BS-S-T-Per-AG-Int-FEL-WP-HP
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Rasa: Pegaz
Charakter: praworządny neutralny
Multikonto: NIE

Postprzez DarkFire » 25 lut 2012, o 21:18

- Z-zostawi?? - Co? w Darku strzeli?o. Przypomnia?a mu si? przepowiednia oraz zadanie.
- Czy to tylko zbieg okoliczno?ci czy przeznaczenie?
Pomy?la? i po?o?y? si? obok klaczy zamiast pomaga? jej wsta?. Spojrza? si? jej w oczy. Jego wci?? mimo wszystko by?y Czarne jednak zamiast czerwonych t?czówek sta?y si? one zielone. Przez chwil? zastanawia? si? dco powiedzie? a? wreszcie zebra? my?li i przemówi?.
- Wiesz... ?ycie czasami po prostu nie jest sprawiedliwe... - Zerkn?? na pod?og? ale po g??bszym westchni?ciu jego spojrzenie wróci?o na pegaz - Kucyki mog? odej?? od nas nie wiadomo z jakich powodów. Mo?emy ich nie rozumie? ale tak po prostu jest... Wiem co? o tym... Ja teraz... Niestety te?... Zosta?em sam... - Wci?? patrz?c si? w jej oczu poczu? jak po jego poliku sp?ywa pojedyncza ?za. - Nie rozumiem czemu mnie zostawi?a... Powiedzia?a ?e po prostu nie jest gotowa i... Odesz?a... Nigdy nie zrozumiem jej decyzji ale musz? si? z ni? pogodzi?. Ty niestety te? b?dziesz musia?a si? pogodzi? z odej?ciem Diamonda. - U?miechn?? si? delikatnie w jej stron? - Jako? przez to przebrniemy...
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry

Postprzez Bright Dawn » 25 lut 2012, o 21:42

Bright, po s?owach Darka coraz bardziej utwierdza?a si? w przekonaniu, ?e jej zwi?zek z Diamondem wynika? z tego, ?e straci?a nad sob? kontrol?... ?e jej wybór by? nieprzemy?lany, i teraz p?aci za to wysok? cen?...
-Ale to nie by? on... Jakby... Ta jego druga ?wiadomo??... Przej??a nad nim kontrol? i w jednej chwili sta? si? zupe?nie innym kucem... -Powiedzia?a powoli, acz systematycznie si? uspokajaj?c, g?ównie dzi?ki poczuciu, ?e lepiej to si? sta?o teraz, ni? pó?niej... Kiedy cios by?by jeszcze bardziej bolesny... A ona jest zbyt inteligentna aby nie uczy? si? na b??dach... Zbyt silna, aby si? za?ama?...
-Ja si? z tym pogodzi?am, to ju? przesz?o??, nie zmieni? jej... Cierpi? przez to, ?e pope?ni?am tak katastrofalny b??d, ?e odda?am kontrol? nade mn? komu?, kto nie powinien mie? tej kontroli... Nawet jej kawa?ka... Bo kontrol? nade mn? powinnam mie? tylko ja, nikt inny... Kontrol? nad moimi my?lami, rozumem, uczuciami, sercem... -Doda?a, kompletnie ignoruj?c s?owa Darka o tym, ?e on te? zosta? porzucony. Nie zna?a jego wybranki, wi?c nie wtr?ca?a si? w ten temat...
Niesamowite by?o, jak klacz szybko dochodzi?a do siebie... Serce i uczucia zawsze pe?ni?y u niej rol? podrz?dn?, podporz?dkowan? rozumowi i racjonalnemu my?leniu... I dzi?ki w?a?nie swojej mentalnej sile, zdo?a?a si? utrzyma? na pozycji i wytrzyma? napór negatywnych si?... Z jej oczu przesta?y lecie? ?zy, oddech si? powoli uspokaja?... Jej sytuacj? wewn?trzn? poprawia? tak?e jeden fakt, który wypowiedzia?a ci?gle patrz?c si? w oczy ogierowi le??cemu obok niej...:
-Przyby?am tu do Ponyville, aby spe?ni? swoje cele... Zrealizowa? siebie... Uczyni? siebie tak? jak? sama chc?... I nikt i nic mnie przed tym nie powstrzyma... -Doko?czy?a z g?osem przepe?nionym dum? i si??, a jej twarz przybra?a taki w?a?nie a nie inny wygl?d. By?a nadal wstrz??ni?ta wewn?trznie sytuacj?, ale odzyskiwa?a si?y do funkcjonowania...

Bright Dawn
Racjonalista

Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.

Postprzez DarkFire » 25 lut 2012, o 21:54

- Ja nic nie wiem o drugiej ?wiadomo?ci Diamonda. Chocia? wiem co takie skurczybyki s? w stanie zrobi?. Na szcz??cie ja si? ju? wyleczy?em i nikt mi w g?owie nie siedzi. - Powiedzia? lekko si? u?miechaj?c. - Dobrze ?e si? z tym pogodzi?a?. Mi?o mi to s?ysze?. Nie chcia?bym ?eby moja szefowa chodzi?a ci?gle pod?amana. - Ogierowi powoli wraca? humor co mo?na by?o wywnioskowa? ze szczerego u?miechu i oczu które powoli stawa?y si? ja?niejsze. Wys?ucha? wypowiedzi klaczy do ko?ca i pewnym g?osem odpowiedzia? - A ja jestem tu po to by Ci? wspiera?. Na mnie zawsze mo?esz liczy?.
Mimo pewnych blokad przysun?? si? bli?ej klaczy i obj?? j? delikatnie. Nie wiedzia? jak to potraktuje. Mia? jednak nadziej? ?e potrzebowa?a takiego u?cisku cho? w po?owie tak bardzo jak on. Zamkn?? oczy a jego pysk zdobi? b?ogi u?miech rado?ci z obecnej sytuacji.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 25 lut 2012, o 22:21

-Jestem zbyt silna aby si? za?ama?. W depresj? wpadaj? tylko kucyki s?abe psychicznie. Gdybym si? za?ama?a okaza?oby si? ?e nie jestem tym za kogo si? uwa?a?am. A tak si? nie sta?o, wi?c wszystko jest na swoim miejscu. By?o, jest i b?dzie. -Powiedzia?a twardo i zdecydowanie, niejako prostuj?c s?owa Darka. Ponownie ca?kowicie zignorowa?a dla niej ca?kowicie niewa?ny element jego wypowiedzi, czyli s?owa o jego drugiej ?wiadomo?ci. jak powiedzia?, nie by?o ju? jej, wi?c nie by?o sensu si? do tego ponownie odwo?ywa?.
Pozostawa?a bardzo zimna i zdystansowana. Jej umys? pozostawa? ca?y czas w swoistym stanie wyj?tkowym i nie pozwala? na kolejn? dawk? niepotrzebnych emocji które mog?y zdestabilizowa? sytuacj?, która wraca?a do normy.
Gdy Dark przysun?? si? delikatnie do niej a nast?pnie j? obj??, pocz?tkowo chcia?a zastosowa? zdecydowan? reakcj? obronn?, ale dosz?a do wniosku, ?e jeszcze nie jest to powód do takiego dzia?ania. Spojrza?a si? ponownie na niego i odpowiedzia?a mu z delikatn? doz? sympatii, u?miechaj?c si? delikatnie po raz pierwszy od dobrych kilku godzin:
-No oczywi?cie, ?e b?dziesz mnie wspiera?. Po to Ci? przecie? zatrudni?am, nieprawda??

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 25 lut 2012, o 22:34

Przez chwil? jeszcze j? obejmowa? ale zszed? z niej i spojrza? ponownie w b??kitne oczy
- No ja mia?em pewne problemy... Psychiczne... Nomi by?a dla mnie najwa?niejsza na ?wiecie... Nawet jej si? zar?czy?em ale o tym ju? wiesz... A ona tak po prostu... Odesz?a... Mia?em ochot? si? zabi? ale nie jestem tak s?aby. - Posmutnia? ponownie na chwil? ale na jego pysk wróci? u?miech - Nie móg?bym zawie?? mojej szefowej prawda? - Za?artowa? by poprawi? nastrój ca?ej tej sytuacji. Mia? ochot? jej si? wy?ali? ale postanowi? ?e tego nie zrobi. Oboje mieli za sob? ci??kie prze?ycie wi?c nie ma co jeszcze pogarsza? sprawy wyrzutami.
- To jak moja droga? Wstajemy i robimy co? po?ytecznego? Czy te? b?dziemy tu tak le?e? bezcelowo? - Darky chcia? si? czym? zaj??. Zapomnie? o ostatnich wydarzeniach skupiaj?c si? na pracy. - Czy te? wolisz bym zostawi? Ci? w samotno?ci? - Doda? po chwili zastanawiaj?c si? czy nie jest przypadkiem nieproszonym go?ciem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 25 lut 2012, o 22:56

Uspokojenie opanowywa?o jej cia?o, umys? i serce, w miar? oddalania si? czasowego od ostatniego wydarzenia. Otar?a sobie policzki z wilgoci pocieraj?c o nie kopytkami, po czym wsta?a zaraz pod Darku, co sprawi?o jej delikatne trudno?ci, gdy? przez ostatnie kilka godzin le?a?a ze zgi?tymi kopytkami. Potrz?saj?c chwil? swoim cia?em aby przywróci? mi??nie do stanu pe?nej u?ywalno?ci, wys?ucha?a uwa?nie wypowiedzi Darka, która tym razem j? delikatnie poruszy?a, gdy? swoisty ''stan wyj?tkowy'' w jej umy?le zacz?? mija?. Gdy sko?czy? wypowied?, u?miechn??a si? do niego delikatnie i przymykaj?c oczy, obj??a go, i powiedzia?a mu do ucha cichym, mi?ym g?osem, aby podnie?? go na duchu i da? mu now? si?? do dzia?ania...:
-Nie zostawi? Ci? samego w tych chwilach, mo?esz na mnie liczy?... Pomog? Ci w ka?dej chwili i w ka?dej sprawie... Ju? teraz jeste? dla mnie wa?ny, a to si? b?dzie jeszcze pog??bia?... -Po czym, aby i ona sama poczu?a si? lepiej, poca?owa?a go delikatnie w policzek... Dziwne to by?o, ale mimo ci?g?ego dystansu, odczuwa?a potrzeb? blisko?ci emocjonalnej z innym ogierem... Raz serce dosta?o szans?, to teraz b?dzie si? o ni? dopomina? ca?y czas...
Po chwili tej czu?o?ci, powróci?a z powrotem na cztery kopytka jednocze?nie ocieraj?c si? policzkiem o policzek Darka, po czym z u?miechem doda?a, nie oddalaj?c zbytnio swojego pyszczka od pyszczka Darka..:
-A co do pracy... To my?la?am ostatnio o za?o?eniu magicznych barier ochronnych za oknami tak, aby wzmocni? je jeszcze bardziej na dzia?anie si? kinetycznych... Sporz?dzi?am ju? wszelkie schematy i obliczy?am ilo?? materia?ów do zu?ycia. Wszystko to posiadam, nie mniej po sko?czeniu tego projektu trzeba b?dzie si? uda? na poszukiwanie rzadkich, magicznych kryszta?ów. Czy jeste? zdolny do podo?ania obu tym zadaniom...?

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 25 lut 2012, o 23:13

Po tym jak wstali zobaczy? jak Bright stara si? przywróci? pe?n? sprawno?? zdr?twia?ym kopytkom co wywo?a?o delikatny krótki ?miech. Po chwili poczu? jak obejmuje go delikatnie. Lekko zdziwiony odwzajemni? u?cisk. Jej g?os by? tak s?odziutki i mi?y. Przypomina? mu g?os Nomi... U?miechn?? si? b?ogo ws?uchuj?c w ka?de jej s?owo.
- Dzi?kuj? Bright... Ty te? jeste? dla mnie bardzo wa?na... - Wyszepta? jej ciep?ym g?osem.
Czuj?c poca?unek na policzku jego serce zabi?o szybciej a na pysku pojawi? si? ma?y rumieniec który by? s?abo widoczny przez ubarwienie kucyka. Gdy z niego zesz?a spojrza? si? ponownie w jej oczy g??bokie niczym morze w którym móg? uton??. Wys?ucha? jej pomys?u oraz pytania. Z rado?ci? w g?osie odpowiedzia?
- Oczywi?cie. Cokolwiek mi zlecisz, Wykonam z rado?ci?. - Zasalutowa? klaczy staj?c na baczno??.
Jego oczy wróci?y do normy. By?y ju? zupe?nie bia?e i czyste od mroku smutku. T?czówki natomiast by?y wci?? koloru zielonego jednak dobry obserwator dojrza?by w nich nutk? ró?u.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 25 lut 2012, o 23:41

U?miech nie schodzi? z pyszczka Bright po wypowiedzi Darka. Zawsze lubi?a, jak kto? jest zdecydowany i pewny siebie, jak ona. Tylko taka osoba mog?a przy niej wytrzyma?, i tylko tak? osob? ona zaakceptuje jako jej pracownika, asystenta, a tak?e kogo? wi?cej... W odpowiedzi na salutowanie i wojskow? postaw? Darka, Bright stan??a na baczno?? i z zadartym do góry pyszczkiem odpowiedzia?a zdecydowanie i powa?nie, niczym rasowy genera?:
-I tak ma by?, poruczniku Dark Fire! Tego w?a?nie oczekuj? od mojego ?o?nierza! Wytrwa?o?ci! Si?y! Determinacji! Zdecydowania! I wierno?ci! Jednak?e, czy posiadacie zdolno?? wykrywania magicznych kamieni ukrytych pod gruntem? -Stara?a si? wygl?da? jak prawdziwy wojskowy, tonem wypowiedzi, postaw?, sposobem wys?awiania si?. Tylko niepowstrzymany u?mieszek na pyszczku zdradza?, ?e to wszystko ma wy??cznie jawnie humorystyczny akcent.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 26 lut 2012, o 10:18

Wci?? wyprostowany z kopytkiem przy czole machn?? nim i powiedzia? po wys?uchaniu s?ów Bright.
- Oczywi?cie ?e nie! - Krzykn?? zdecydowania - Jednak?e szybko si? ucz?!
Wreszcie opu?ci? kopytko i u?miechn?? is? serdecznie w stron? klaczy.
- No dobra mo?e darujmy sobie t? wojskow? powag?. - Za?mia? si? przyja?nie - Na serio musia?bym si? nauczy? wykrywa? takie kamienie. To chyba nie mo?e by? takie trudne. Teraz tylko poka? mi to co przygotowa?a? na stworzenie bariery a ja j? wykonam.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 26 lut 2012, o 10:51

Bright nie mog?a powstrzyma? ?miechu us?yszawszy negatywn? odpowied? Darka na jej pytanie. Nie sama odpowied? j? roz?mieszy?a, ale po??czenie jej z wojskowym tonem by?o po prostu prze?mieszne. W takim stanie nie mog?a d?u?ej utrzyma? swojej sztywnej postawy, i rozlu?niaj?c mi??nie opu?ci?a g?ówk? wybuchaj?c od razu powstrzymywanym ?miechem.
Po krótkiej chwili - to jest kilkunastu sekundach z trudem w ko?cu powstrzymanego ?miechu - odpowiedzia?a ogierowi u?miechaj?c si? przyja?nie, i delikatnie do niego zbli?aj?c, ponownie patrz?c mu w ocz?ta swoim uroczym spojrzeniem...:
-Ty to umiesz poprawi? mi humor... Jeste? przes?odki. -Po tych s?owach przez chwilk? zosta?a w owej ''pozycji'', patrz?c si? s?odko w spojrzenie Darka, po czym powoli ponownie wróci?a do normalnej postawy, wys?uchuj?c jego drugiej cz??ci wypowiedzi. Ju? z nieco wi?ksz? powag?, odpowiedzia?a:
-Co do kamieni, to zawsze mog? kogo? zatrudni? na zlecenie. W tym przypadku... no... w ka?dym przypadku... Zale?y mi na jak najwy?szej efektywno?ci dzia?a?, a je?eli ta dziedzina magii nie nale?y do Twoich mocnych punktów, to po co Ci? b?d? m?czy?... A co do bariery, to pierw musz? wykona? swoiste obudowy kamieni magicznych... Ty b?dziesz musia? je tylko odpowiednio... jakby to uj??... zaprogramowa?, o... Aby dzia?a?y w taki a nie inny sposób. -Po czym ponownie zbli?y?a si? do Darka, powoli, ale tym razem du?o bli?ej... Obj??a go delikatnie, po czym, przyk?adaj?c mu swój nosek do jego noska, spojrza?a ponownie w jego oczy, i cichym aczkolwiek wyra?nym g?osem spyta?a si?, pocieraj?c delikatnie powierzchni? swojego noska o t? sam? cz??? cia?a ogiera...:
-Chyba nie obrazisz si?, je?eli zatrudni? innego jednoro?ca do innych dzia?a?...? Prawda...?
Ostatnio edytowano 26 lut 2012, o 11:20 przez Bright Dawn, łącznie edytowano 1 raz

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 26 lut 2012, o 11:08

Widz?c rozbawienie u klaczy sam si? szeroko u?miechn??
- Mo?e faktycznie jestem zabawny... Przynajmniej dla niej.
Pomy?la? do siebie lekko podbudowany w tym momencie. Gdy si? do niego zbli?y?a i powiedzia?a ?e jest s?odki zmru?y? lekko oczy i odpowiedzia?
- A Ty przeurocza... - Tylko tyle powiedzia?. Nie czu? jeszcze ?e mo?e jej mówi? wi?cej os?adzaj?cych komplementów. By?o jeszcze troch? za wcze?nie. - Ciesze si? ?e jestem w stanie poprawi? humor komu? dla mnie wa?nemu.
Wys?ucha? dok?adnie klaczy zastanawiaj?c si? nad jej s?owami.
- Wiesz... W sumie wykrywanie takich kamieni mog?oby podchodzi? pod magi? iluzji. Wystarczy?oby si? skupi?. Wyczu? skupiska energii magicznej a nast?pnie je pod?wietli?... - Gdy to mówi? ju? zacz?? to robi? co poskutkowa?o krótkim wy?wietleniem si? ?cie?ki prowadz?cej do kamieni. Po chwili jednak znikn??a. - No tak... Musia?bym nad tym popracowa?. Wi?c...
Zanim doko?czy? poczu? jak Bright go obejmuje a nast?pnie przyk?ada mu swój nosek do jego. Z do?? powa?nej miny jego wyraz twarzy znowu zmieni? si? na radosny szczery u?miech. Spojrza? jej si? w oczy które wci?? nabiera?y coraz mocniejszego odcienia ró?u. By?a to nie powstrzymana si?a. Jej g?osik by? taki s?odki ?e ogier a? zadr?a? gdy pegaz przemówi?a.
- Nie obra?? si?... W?a?nie mia?em powiedzie? ?e to ca?kiem niez?y pomys?... ?eby? si? do niego tylko tak nie zbli?y?a jak do mnie...
Powiedzia? przyjemnym ciep?ym g?osem u?miechaj?c si? delikatnie.
Ostatnio edytowano 26 lut 2012, o 11:46 przez DarkFire, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 26 lut 2012, o 11:41

S?ysz?c mi?e dla niej bardzo s?odkie s?owa kierowane pod jej adresem, Bright leciutko, delikatnie si? zaczerwieni?a, i pos?a?a Darkowi swoistego ca?usa na odleg?o??, stoj?c mniej ni? metr od niego. Po tym powróci?a do uwa?nego s?uchania wypowiedzi Darka, jego wszystkich wypowiedzi. Wiedzia?a, ?e b?dzie musia?a od?wie?y? og?oszenie o prac? na zlecenie.
Po chwili niejakiej czu?o?ci z Darkiem, a raczej swoistego ''wymuszenia podporz?dkowania si? jej woli'' przez Bright na ogierze, us?ysza?a wypowied? która j? zaciekawi?a i zaintrygowa?a... Spojrza?a na Darka niejako... zalotnym spojrzeniem z delikatnym u?mieszkiem, po czym podczas wypowiadania swojej kwestii, powoli si? do niego zbli?a?a, jednak?e nie zatrzymuj?c si? przed nim, tylko ci?gle, delikatnie napieraj?c...:
-Hmmmm... A mia?by? co? przeciwko gdybym wesz?a w bliskie relacje z innym ogierem...? By?by?... -Przerwa?a na chwil?, po czym z nieco wi?kszym u?miechem, doko?czy?a szeptem, b?d?c milimetry od pyszczka Darka...:
...Zazdrosny...?

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 26 lut 2012, o 11:56

Gdy Bright zacz??a powoli zbli?a? si? do ogiera sta? spokojnie pozwalaj?ce jej na to. Wygl?da?a jakby mia?a si? za chwil? na niego rzuci?. To spojrzenie, ten u?mieszek... Te kocie ruchy... Darky wci?? patrzy? si? w jej g??bokie oczy lekko mru??c swoje. Gdy si? odezwa?a jednoro?ec u?miechn?? si? delikatnie i odpowiedzia?.
- Owszem. - Powiedzia? zdecydowanie. - Gdybym zobaczy? Ci? z innym mia?bym ochot? go zamordowa? ale... Jak ju? wcze?niej mówi?a? nie chcesz by ktokolwiek mia? nad Tob? kontrol?. - Odrobin? si? od niej odsun?? - Tak wi?c ja niestety nie mia?bym tu nic do gadania. - Powiedzia? to lekko zrezygnowanym g?osem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 26 lut 2012, o 12:15

-No prosz?, nie poddaje si?... Ale dla w?asnego bezpiecze?stwa musz? go opanowa?... -Pomy?la?a, nadal b?d?c w swojej ''dominatorskiej'' postawie... Postawie, dzi?ki której zdoby?a Diamonda, jednak?e potem t? kontrol? odda?a jemu... W tym przypadku nie mia?a jednak jeszcze zamiaru zdobywa?... Tylko podporz?dkowa?...
-Zabi?by?...? Aby kogo? zabi?, trzeba mie? w sobie naprawd? silne emocje... -Powiedzia?a, zmieniaj?c barw? swojego g?osu na jawnie zalotny, spojrzenie nie odrywa?o si? od oczu Darka... Ci?gle, ze delikatnym u?miechem na pyszczku, par?a powoli w stron? Darka... Wolna przestrze? si? kiedy? sko?czy... Po chwili, doda?a kolejne s?owa, nie zaprzestaj?c swojej ''ofensywy''...:
-...Có? by Ci? pchn??o do takiego czynu, mój drogi...? Jaki? powód... musi by?...

Bright Dawn
Racjonalista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża