przez Pirate Watch » 3 cze 2012, o 16:49
Odwzajemni?a u?cisk. Lubi?a si? przytula?, a towarzystwo Rose sprawia?o jej niewys?owiona przyjemno??. Tak bardzo si? cieszy?a, ?e w ko?cu kogo? sobie znalaz?a! W dodatku wszystko zapowiada?o si? szcz??liwie!
- Ja te? niezmiernie si? ciesz?, ?e moje uczucie nie jest jednostronne. Pytasz dlaczego uciek?am od rodziny? To do?? d?uga opowie??, która dopiero niedawno u?o?y?a si? w logiczn? ca?o??. Gdy by?am ma?a by?am bardzo z?yta ze swoim bratem. Razem odkryli?my tajniki ?askotek. Rodzice nie pozwalali nam na takie zabawy, bo uwa?ali je za nieodpowiednie. Próbowali odci?gn?? moj? uwag? rozlicznymi zaj?ciami i strasznie du?o wymagali ode mnie. Chcieli abym mia?a jakie? ogromne osi?gni?cia. A ja nie potrafi?am sprosta? ich wymaganiom, bo jedyne co mi wychodzi?o wtedy i co na prawd? kocha?am, to by?y ?askotki z moim braciszkiem. Rodzice nas ci?gle rozdzielali. Mówili, ?e Feather ma na mnie z?y wp?yw i kazali nam siedzie? w swoich, osobnych, pokojach. Ja wtedy siada?a i nudzi?am si?. Mia?am wszystko czego chcia?am, bo pochodz? z do?? zamo?nej rodziny. Zbiera?am materia?y i próbowa?am szy? ubranka dla moich zabawek, co wychodzi?o mi do?? ?adnie. Steampunk. W?a?nie w ten styl uderza?y, ale ja o tym jeszcze wtedy nie wiedzia?am. Tak si? ci?gn??o moje dzieci?stwo przez wiele lat. W dniu swoich 17 urodzin mój brat zosta? wyrzucony z domu. Przeprowadzi? si? do domu, który dosta? w ramach prezentu urodzinowego od rodziców. Przed odej?ciem strasznie pok?óci? si? z naszym ojcem. Nie zamierza? si? z nim pogodzi?. Po tych wydarzeniach by?a zrozpaczona. To by?o zaledwie rok temu. Par? miesi?cy pó?niej mia?am wypadek. Nie wiem dok?adnie jaki, ale wiem, ?e oberwa?am czym? w g?ow? a nast?pnie obudzi?am si? w szpitalu z zabanda?owan? g?ow?. Mia?am amnezj?. nie pami?ta?am jak si? nazywam. Nie rozpozna?am rodziców i m?odszej siostry... Oni wzi?li mnie do domu i przypomnieli wszystko. Wszystko z wyj?tkiem brata! Zauwa?y?am, ?e co? przede mn? ukrywaj? i zacz??am "w?szy?" co to takiego. Rodzicom si? to nie podoba?o, wi?c ponownie obci??yli mnie ogromna ilo?ci? obowi?zków. Ale ja znalaz?am kartk? z adresem swojego brata. Postanowi?am go odnale??, bo nie wytrzyma?am atmosfery rodzinnej. W dodatku w mi?dzyczasie urodzi?a mi si? siostra, która okaza?a si? zdolna i by?a faworyt? rodziców. strasznie irytuj?ce dziecko. Ona strasznie namiesza?a. Ale ja w ko?cu uciek?am. Po odnalezieniu brata, podczas spotkania z nim Feather dosta? list od niejakiego Syriusza, w którym by?o napisane, ?e jest jego ojcem. To by?o przyczyn? praktycznie wszystkich tajemnic rodziców... Feather nie jest synem naszego "ojca". Klacz zako?czy?a swoj? opowie?? ze ?zami w oczach. Nie umia?a opanowa? emocji... Zawsze tak mia?a, gdy opowiada?a co?, co dotyka?o ja pod wzgl?dem emocjonalnym... Zawsze by?a wra?liwa.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D
Podziękowania Venatze za avka-prezent :3
Koneksje rodzinne:
tutaj