Jezioro

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Jezioro

Postprzez Kojira » 29 gru 2011, o 00:26

Twarz ogiera wygi??a si? adekwatnie do uczucia, jakie odniós?, gdy Willow przyci?gn??a i przycisn??a go do siebie. Mina polegaj?ca na niesymetrycznej wielko?ci otwarcia oczu i otworzenia ust jakby do krzyku, lecz nie wydawania z siebie d?wi?ków. Gdy troch? mu przesz?o, drgaj?cym ruchem odwróci? g?ow? w stron? klaczy. Nie mia? poj?cia, o czym mówi?a. Gdy si? troch? powierci? i rozlu?ni? nieco u?cisk by? gotowy do komentowania, lecz ?adne s?owo nie przychodzi?o mu na j?zyk.
- O-oo-o czy-ym m-mówisz? - wyduka?, próbuj?c znale?? odpowied?.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez ReflexivoArco » 29 gru 2011, o 00:29

Rarco po chwilowej przerwie w przep?ywie informacji z mózgu zacz?? znów kontaktowa?. Nie móg? wiedzie?, ?e jego oczy zmieni?y kolor na niebieski, i, ?e pojawi?y sie na nich jakie? dziwne, bia?e literki. Na szcz??cie nikt nie zdawa? si? tego zauwa?y?, byli zbyt poch?oni?ci rozmow?. A rozmowa potoczy?a si? bardzo ciekawie. Nie chcia? przerywa?, tote? rozsiad? si? wygodnie na pniu i s?ucha?, do jakiego? to ciekawego porozumienia dojd? zebrane tu kochasie.
Rarco kobieciarz&Diamond amant-BFF
Obrazek
Obrazek
WS-34 S-31 Ag-40 T-24 Int-37 BS-67 Per-32 Fel-30 WP-39
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Łucznik-alkoholik
Uroczy Znaczek: Jabłko przeszyte strzałą
Lubi: Łucznictwo, dobry alkohol, zły alkohol w dobrej ilości.
Nie Lubi: Fałszywych przyjaciół, wywyższania się.
Strach: Bezbronność, zawiedzenie przyjaciół
Stan: Jestem skłonny uznać, że w związku z Tali <3
Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...
Rasa: Kuc ziemny
Multikonto: NIE

Postprzez Willow Bark » 29 gru 2011, o 00:56

Willow popatrzy?a na nich z lekkim zdziwieniem, u?miech jednak nie schodzi? jej z twarzy. Sama w?a?ciwie nie wiedzia?a do czego zmierza, jednak ich reakcje sprawi?y, ?e chcia?a brn?? w to dalej. Zatrzepota?a skrzyd?ami i przytuli?a ich mocniej.
- No co? W trójk? ra?niej! - stwierdzi?a weso?o. Oboje zanim zd??yli zareagowa? dostali po buziaku - A czy co? w tym z?ego? - zapyta?a jeszcze niewinnie.
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.

Postprzez Kojira » 29 gru 2011, o 12:41

Ogier spojrza? si? na klacz zdziwiony tym, co wygaduje. Przesortowa? wszystkie my?li, ale nie móg? z?apa? ?adnej logicznej. Chwyci? si? pierwszego lepszego zdania, jakie mu przysz?o do g?owy.
- Co chcesz przez to powiedzie?? - spyta? niepewnie i jeszcze raz przeanalizowa? to, co mówi?a. Trójka. Ale jest czworo. Znaczy...
- W trójk?? - zapyta?, po czym powoli obróci? si? w stron? Rarco - A ten?
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez ReflexivoArco » 29 gru 2011, o 13:49

Rarco spojrza? si? pytaj?co na towarzystwo
-Co ja?- zapyta?. Rozmowa by?a wybitnie mia?d??ca, ale teraz ju? nawet on zacz?? si? w niej gubi?. Pozostawa?o poczeka?, a? Willow Bark wyja?ni ogó?owi co jej tam drepce po tej ma?ej ?epetynce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...

Postprzez Willow Bark » 29 gru 2011, o 17:44

Klacz zak?opota?a si? nieco. To okaza?o si? trudniejsze. Nie mia?a na my?li nic z?ego, po prostu nie chcia?a rezygnowa? z ?adnego z nich. Chyba jednak im si? to nie spodoba?o. Dolna warga zadr?a?a jej lekko.
- Bo... bo ja tylko sobie pomy?la?am... Oboje chyba czego? ode mnie oczekujecie, ale ja nie chc? wybiera?. Nie mo?emy po prostu by? sobie razem..? - zapyta?a p?aczliwie.
Zerkn??a ukradkiem na zielonego kuca siedz?cego obok i przygl?daj?cemu si? im ze zdziwieniem.
- Rarco? Eee... jemu chyba nic do tego - stwierdzi?a spokojnie.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika

Postprzez Angel » 29 gru 2011, o 21:45

Jednoro?ec usiad? na chwil?, aby odsapn??. Zerkn?? na znajduj?c? si? w pobli?u grupk? - pewnie go nawet nie widzieli, siedz?cego pod os?on? krzaków. Po chwili przerwy obszed? ich powoli dooko?a, montuj?c kolejne g?o?niki. Z poczuciem dobrze wykonanego zadania, uda? si? w kierunku cukierni.
[z/t]
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Kojira » 29 gru 2011, o 22:10

Ogier pu?ci? nietypowo krzywy wzrok w stron? klaczy. Zdziwi?a go reakcja Tali, która jeszcze chwil? wcze?niej chcia?a walczy?. Nie przej?? si? tym jednak mocno. Przytuli? si? do klaczy i cmokn?? j? g?o?no w policzek.
- Ale? znowu wymy?li?a... - powiedzia? jakby karc?co, ale da?o si? w jego g?osie wyczu? nutk? humoru - Nie powinna? tak dawa? si? odrazu ponosi? emocjom...
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez Angel » 29 gru 2011, o 22:43

Ze wszystkich g?o?ników dobieg? zniekszta?cony g?os Angela, p?osz?c niewielkie stadko kaczek p?ywaj?cych akurat w pobli?u.
-Mam przyjemno?? og?osi?, ?e ju? jutro o osiemnastej w Ponyville odb?dzie si? przedstawienie, w... powiedzmy, w wielkim bia?ym namiocie w centrum miasta! Wszystkich ch?tnych zapraszamy!
Chcia?bym te? poprosi? wszystkich ch?tnych do wyst?pienia, aby ju? teraz przybyli do Sugarcube Corner i z?o?yli swoje zg?oszenia do siedz?cego tam s?omianego jednoro?ca!

G?o?niki umilk?y i wi?cej si? ju? nie odezwa?y.
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Willow Bark » 29 gru 2011, o 23:03

Willow skrzywi?a si? na s?owa Kojiro. Nadal nie rozumia?a dlaczego tak zareagowali. Czy to by?o co? dziwnego? Z drugiej strony pewnie znów pope?ni?a jak?? gaf?, powiedzia?a co?, czego nie powinna. Rzeczywi?cie, mo?e nie powinna tak ponosi? si? emocjom.
Westchn??a g?o?no tworz?c niedu?y ob?oczek pary.
- Zimno mi... - mrukn??a tylko wtulaj?c si? w niego.
Nagle rozleg? si? dono?ny g?os p?yn?cy z g?o?ników. Pegaz zastrzyg?a uchem. Nie zrozumia?a co prawda wszystkiego, ale wy?apa?a pojedy?cze s?owa. Spojrza?a pytaj?co na Kojiro.
- S?omiany jednoro?ec? Taki ze s?omy? - zapyta?a g?upawo.
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Kojira » 29 gru 2011, o 23:48

D?wi?k z g?o?ników rozproszy? wszystkie my?li ogiera. Nie wiedzia?, gdzie si? zatrzyma? w ideach, ani do której zmierza?. Nagle zacz?? przetwarza? pytanie Willow. Zerkn?? tylko ukratkiem na torb?, dostrzegaj?c w niej zapa?ki. Szybko jednak wyp?dzi? t? my?l od siebie.
- Chyba... - mrukn?? nawet nie zwracaj?c uwag?, na to na co odpowiada i co mówi. Co? go trapi?o, tylko nie wiedzia? co. Potrz?sn?? g?ow?, aby móc trze?wiej my?le?.
- Co? Co mówi?a?? - spyta? zdezorientowany, próbuj?c w razie czego jak najwcze?niej uratowa? odpowied?.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez Willow Bark » 30 gru 2011, o 00:10

Pegaz spojrza?a na niego ze zdziwieniem. By? widocznie rozkojarzony.
- Co? nie tak? O co chodzi? - zapyta?a pocieraj?c swoim lekko ju? zaczerwienionym od zimna nosem po szyi - O czym tak rozmy?lasz? Bo chyba mnie nie s?uchasz
Zatrzyma?a si? na chwil? i popatrzy?a mu w oczy.
- Mówi?am, ?e mi zimno. Mo?e lepiej chod?my gdzie? si? ogrza?, czy co?... - zasugerowa?a cicho.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Kojira » 30 gru 2011, o 00:25

Ogier odruchowo próbowa? unikn?? wzroku Willow, która wpatrywa?a mu si? w oczy. Sam nie wiedzia? o czym my?la?.
- No troszk? zimno. A gdzie chcesz pój??? - spyta?. Nie mia? teraz si?y na wymy?lanie, gdzie mogliby si? podzia? i ogrza?. Co? mu zakrz?ta?o g?ow?.
- Ja... wybacz, zamy?li?en si?. O tym, co sta?o si? przed paroma chwilami. - powiedzia?, po czym postanowi? przyj?? jej wzrok. Obróci? si? w jej stron? i tak?e spojrza? w jej oczy.
- Czy... Ja Ci nie wystarczam? Ona jest jaka? lepsza, mo?e ja jestem gorszy? - spyta? z lekk? niepewno?ci?.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez ReflexivoArco » 30 gru 2011, o 00:32

?ucznik po ponownym b??dzie systemu otrz?sn?? si? i uda? do SCC.

/zt/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez Willow Bark » 30 gru 2011, o 00:51

W tym momencie poczu?a si? strasznie g?upio. Znowu to robi?a. Rani?a tak wa?n? dla siebie osob?. Nie chcia?a go straci?, ale Tali... To co zrobi?a na powrót wywróci?a jej ?wiat do góry nogami, gdy ju? zapanowa? w nim pewiem porz?dek. Znowu by?a rozdarta.
- Och, nie, tylko... - urwa?a próbuj?c wymy?li? co? sensownego, a jej oczy nape?ni?y si? ?zami - Bo... tamto... nie wiem dlaczego, ale... ja tylko... - duka?a ?kaj?c - Jestem taka okropna. Prosz?, nie znienawidzaj mnie. Nie chcia?am, by? si? tak poczu?. Przepraszam, b?agam, wybacz mi. Ja ci? k... - Willow zala?a go potokiem s?ów i ?ez, urwa?a jednak. Kiedy ostatnio to powiedzia?a, ?le si? sko?czy?o.
- ...k-kocham... - doko?czy?a cicho z opuszczon? g?ow?.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża