Małe jeziorko

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Małe jeziorko

Postprzez Winter Tea » 5 maja 2012, o 12:28

Winter zamar?? na widok ran nieznajomego.
- Co, na Celestj?, si? panu sta?o? - wykrztusi?a - Czy mog? jako? pomóc? Prosz? mi wybaczy?, ale nie wygl?da to zbyt apetycznie...
Klacz zamy?li?a si? na chwil?.
- Pocz?stuje si? pan kanapk?? -spyta?a w ko?cu. Rzuci?a spojrzenie na Lucky. Nagle wyda?a z siebie dziki pisk i po raz kolejny wepchn??a klaczk? do wody.
- Jak ja to kocham... - wydysza?a mi?dzy jednym a drugim napadem ?miechu.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 5 maja 2012, o 12:52

Dziwny widok nieznajomego, nie zrazi? ani, nie przerazi? Lucky. Jednak co w niej zbudzi?o to by?a ciekawo??. -Jak si? tak poparzy?e?? -zapyta?a jakby nigdy nic. Potem podesz?a bli?ej do przybysza i zacz??a kopytem dotyka? poparze?. -Boli to? Boli to? Boli to? -powtarza?a jakby nie wiedzia?a jak poparzenia bol?. -Ach tak nie przedstawi?am si?. Ja jestem Lucky Star. Ale moja jedyna przyjació?ka, Winter. -pokaza?a na taplaj?c? si? Klacz. -Mówi mi Lucky. Jak ty si? nazywasz?
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Uriel Flame » 5 maja 2012, o 13:39

- Och, to...? - Uriel nie wygl?da? na zbyt przej?tego swoimi zastarza?ymi oparzeniami. - Starocie. Cz??? jest od smoczego oddechu, cz??? od po?aru sieroci?ca. P?omienie by?y, z drugiej strony, pi?kne... Ale nie przedstawi?em si?. Uriel, Uriel Flame. Przyjemno?? po mojej stronie - Pegaz skin?? g?ow? na przywitanie.
Reakcja Lucky Star wyda?a mu si?... dziwna. Zazwyczaj wi?kszo?? kucyków nie reaguje tak entuzjastycznie na jego poparzenia. No có?, Ponyville by?o miastem indywiduów.
- N-nie, nie s?dz? - Odpar?, nieco zak?opotany. Ciekawo?? ciekawo?ci?, ale ta tutaj ewidentnie nie zna?a poj?cia prywatnej przestrzeni, przeskakuj?c kopytem z miejsca na miejsce. - Je?eli P-pani nie ma nic przeciwko, to raczej poprosi?bym o odej?cie dwa kroki w ty?.
Zastrzyg? uszami, s?ysz?c propozycj? Winter Tea.
- Dzi?kuj?, nie odmówi? - U?miechn?? si? z pewnym trudem i rozprostowa? skrzyd?a, po czym wzbiwszy si? w powietrze lotem krzywo-pokr?tnym, wykona? wielki sus i znalaz? si? na miejscu. - Po prawdzie, przyznam si?, zacz??em by? ciutek g?odny... - Doda?, ponownie zak?opotany.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 5 maja 2012, o 19:34

Winter u?miechn??a si? s?ysz?c aprobat? dla jej kanapek. Wyj??a z torby jedn? i poda?a Urielowi.
- Jestem Winter Tea - przedstawi?a si? - Fryzjerka. Ma pan ciekawy kolor grzywy, jeszcze takiego nie widzia?am. Naturalny?
Nagle za?wita?a jej my?l, ?e by? mo?e od pocz?tku rozmowy za bardzo si? narzuca. Fakt faktem, nie by?a tak ?mia?? jak Lucky.Spu?ci?a wzrok i zarumieni?a si?.
- Przepraszam, nie chcia?am by? nachalna - wyszepta?a.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 5 maja 2012, o 19:48

-Smoka! Zobaczy?a? prawdziwego smoka! -Lucky nie mog?a si? pozbiera? z podniecenia.
-A jaki on by?? -Lucky nie pojmowa?a ?e mog?o to by? trudne pytanie. Nie robi?a tego z z?o?liwo?ci, tylko z g?upoty.
-Hej Winter mo?e robisz mu te? taka superow? fajn? fryzur?? -Lucky przypatrzy?a si? ponownie Urielowi.
-Czy my si? nie spotkali?
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 5 maja 2012, o 19:54

Uriel za?mia? si? cichutko.
- Nie, pokryte popio?ami. Mój nawyk. Kiedy? ta grzywa by?a bardziej blond. I bynajmniej, nie jest Pani nachalna. Po prawdzie, to mi?e, ?e kto? zapytuje o podobne szczegó?y - U?miechn?? si? nieznacznie.
- Co do smoka... Zapewne by? g?odny. Nie pami?tam w sumie nic poza tym pi?knym p?omieniem, którym spowi? mnie i wszystkich zebranych - Klacze tego nie widzia?y, ale Urielowi za?wieci?y si? oczy. - Magiczny, turkusowej barwy. Uczta dla oka, nawet je?eli odrobin? bolesna.
- Co do nast?pnego pytania... Nie, nie s?dz?, ?ebym Pani? gdzie? spotka?.
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 5 maja 2012, o 20:50

- Jej... - Winter przez chwil? sta?a bez ruchu, pogr??ona we w?asnych my?lach.
- Lucky, nie mam pomys?u... - powiedzia?a w ko?cu - Poza tym ogiery do?? rzadko z w?asnej woli zasiadaj? na fotelu fryzjerskim. Wszystko, co mog?abym zrobi?, to zaczesa? mu grzyw? do ty?u, o tak... - klacz zacz??a demonstrowa? wszystko na sobie - pó?niej zrobi? dobierany warkocz a? do ko?ca szyi i zawin?? koniec, tak, ?eby nie by?o go wida?... ale to jeden wielki niewypa?, kochana. Chod? do wody, co?
Winter nie czekaj?c na odpowied? zanurzy?a si? w wodzie. Po chwili jednak z niej wyskoczy?a.
- Mam! Mam pomys?! - krzykn??a - Ale raczej do szuflady, niestety. Zbyt awangardowy. Ufarbowa? w?osy na czerwie?, pomara?cz i u?o?y? tak, ?eby wygl?da?y jak p?omie?. Nie no, zdecydowanie zbyt awangardowe...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 5 maja 2012, o 21:18

- Bez urazy, ale podrabianie p?omieni? Dla mnie to ?wi?tokradztwo, najdro?sza Pani - Odpowiedzia? Uriel ca?kiem powa?nie. - P?omieni... Ognia nie da si? skopiowa? czy zreplikowa?. Je?eli kto? poszukuje ognia, powinien zapali? zapa?k? - Pegaz u?miechn?? si? lekko. - Przyznam si? za to, ?e ten pierwszy pomys? przypad? mi do gustu. Byle tylko nie zmienia? koloru tych kud?ów, je?li mo?na. Jestem przywi?zany do tych popio?ów, s? tutaj nawet te ze zgliszczy rodzinnego domu.
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Lucky Star » 5 maja 2012, o 21:37

-Masz racj?, ognia nie idzie fa?szowa?.-popra?a Lucky Uriela. -Ja raz mia?am ogie? na g?owie, ale za bardzo parzy?. -Klaczy przypomina?o si? jak kiedy? sama siebie podpali?a aby wygl?da? gor?co. na szcz??cie szybko j? ugaszono, i wielkich poparze? nie dozna?a. -Uff. Ta ca?a rozmowa o ogniu, sprawi?a ?e zrobi?o mi si? gor?co. -wesz?a z powrotem do wody.
-Hej chcesz z nami p?ywa?? - zawo?a?a do do pegaza.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 5 maja 2012, o 21:49

- Podzi?kuj?. Nie chc? zamoczy? grzywy - Odpowiedzia? Uriel, przycupn?wszy tu? przy brzegu. - Je?eli Wam to jednak nie robi ró?nicy, zostan? tu na brzegu - Pegaz poprawi? okulary spadaj?ce mu z nosa. - Przyznam si?, strasznie potrzebowa?em czyjego? towarzystwa. Nie lubi? siedzie? po cichu i nic nie robi?, by by? szczerym.
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 6 maja 2012, o 15:27

- Jak chcesz... - Winter unios?a kopyta w obronnym ge?cie - Jestem tylko fryzjerk?, nie artystk?. ?rednio 90% moich pomys?ów do niczego si? nie nadaje. I masz racj?, ci??ko by by?o podrobi? natur?. Spróbuj? kiedy? na sobie. Ale wiesz, mog?abym zrobi? farb? do w?osów kolorze twojej grzywy, sz?a by jak woda.
Winter wesz?a do wody, pop?yn??a na sam ?rodek i z powrotem. Zanurkowa?a i wci?gn??a Lucky pod wod?. Wynurzy?a si? po chwili i wybuchn??a szata?skim chichotem.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 6 maja 2012, o 15:38

Chichot Winter by? spowodowany tym ze pad wod? Lucky ochoczo ?askota?a j? po brzuchu. W ko?cu te? i ona wynurzy?a si? z wody.
-Wiesz masz chyba ?askotki na brzuszku? - Powiedzia?a do kole?anki.
-A tutaj masz? -po tych s?owach zacz??a ?askota? klacz pod pachami. Lucky podoba? si? ?miech Winter. Nagle zapomnia?a o stoj?cym nad brzegiem Urielem.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Winter Tea » 6 maja 2012, o 15:47

- Lu...Lu...Lucky! Przesta?, ma do?? - wydusi?a z siebie mi?dzy jednym, a drugim napadem ?miechu - Zostaw... No, ju?. Zobacz, Uriel tam siedzi. Id? do niego, mnie zostaw. B?agam...

Winter wyrwa?a si? w ko?cu i zanurkowa?a. Wynurzy?a si? przy brzegu i z piskiem uciek?a z wody.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 6 maja 2012, o 15:55

- Prosz? si? nie kr?powa? z t? farb? - Uwaga odno?nie farby w kolorze popio?ów wyda?a si? Urielowi co najmniej zabawna. - Chcia?bym tylko dziesi?? procent z zysków za pomys? - Doda?, pó? ?artem, pó? serio. Pieni?dzy jednak potrzebowa? wr?cz na gwa?t... Kiedy nie ma si? ?adnej sta?ej pracy, ka?da oferta zaczyna wygl?da? atrakcyjnie, niewa?ne, jak paskudn? by nie by?a.

// Popraw posta tak by mia? 3 linijki albo Warn
-Darky //
Ostatnio edytowano 6 maja 2012, o 17:39 przez Uriel Flame, łącznie edytowano 3 razy
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Lucky Star » 6 maja 2012, o 15:58

-Oj nie kole?anko, on nie chc? i?? do wody. -Lucky zaci?ga?a klacz z powrotem do wody. -Nie bój si? ?askota? ciebie nie b?d?. Chyba ?e ci si? podoba. -Lucky nie mia?a zamiaru m?czy? kole?anki. Jak by?a ma?a i opiekowa?a si? m?odszym rodze?stwem, zostawa?a nie raz, przez swych braciszków i siostry przytrzymywana i ?askotana. -A masz! -krzykn??a Lucky i opryska?a Winter.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża