przez Bright Dawn » 6 lut 2012, o 18:30
Bright tylko pokiwa?a g?ow? na znak zdystansowanej niezgody, gdy Dark mówi? znów o klaczej urodzie. Spokojnie wesz?a na gór? po schodach, i skierowa?a si? do kuchni, gdzie wyci?g?wszy szklank? z szafki, powoli nalewa?a soku pomara?czowego z kartonika do niej, przy okazji zastanawiaj?c si?, ile mu zap?aci? za wykonanie magicznego miecza:
-2000? nie... za ma?o, tyle co dwie kusze... 4000 powinno by? okej... Na koncie mam 21 tysi?cy, 16 z transakcji i 5 tysi?cy pozosta?e od rodziców... Pozostanie mi 17 tysi?cy... Mo?e by?... -Po czym zorientowa?a si?, ?e prawie rozla?a sok tak rozmy?laj?c o sprawach finansowych. Szybko odsun??a kartonik od szklanki, i westchn??a z ulg? widz?c, ?e nic si? nie rozla?o mimo i? ''lustro soku'' by?o tu? przy kraw?dzi szklanki. Po tym, przewróci?a chwil? oczami, i upi?a troch? soku tak, aby transport napoju nie by? niebezpieczny.
-Pewnie nic nie poczuje, mam nadziej?. -Pomy?la?a, po czym trzymaj?c szklank?, dla bezpiecze?stwa, zlecia?a powoli po schodach i odpowiednio wyhamowuj?c, wyl?dowa?a tu? przed le??cym Darkiem.
-Twój napój energetyzuj?cy w postaci soku pomara?czowego, prosz? bardzo. -Powiedzia?a, podaj?c jednoro?cowi szklank?, po czym usiad?a obok i nie trac?c czasu, zacz??a przechodzi? do spraw finansowych:
-Dobrze, zatem przejd?my do konkretów. Po pierwsze, moja zap?ata za wykonany przez Ciebie w wielkim wysi?ku miecz, który jest pi?kny i zapewne zabójczy. Oferuj? od siebie 4000 jednostek equestria?skich (// nie wiedzia?em jak nazwa? t? walut?, przyjmijmy ?e 4000 JE = 4000 USD = 12684.80 PLN //). My?l?, ?e to uczciwa zap?ata. No, chyba ze chcesz negocjowa?. -Powiedzia?a z u?miechem, czekaj?c na reakcj?.