Małe jeziorko

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Małe jeziorko

Postprzez Soar » 21 sty 2012, o 18:17

Sea... J-ja musz? ci co? powiedzie?.... J-ja...-G?os mu si? za?amywa?
No mów, mniej to za sob?...
-Ja jestem najemnikiem.... Przepraszam Sea... Tak bardzo przepraszam...- G?os mu si? ca?kowicie za?ama?...
Soar
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Luna Slave
Uroczy Znaczek: Celownik
Lubi: Ciemność,Półmrok, noc, dzień, Księżniczki
Strach: Magiczne latające kowadła.
Stan: Zakochany...
Koneksje Rodzinne: Brak...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Praworządny Dobry/Chaotyczny dobry
Multikonto: NIE

Postprzez SeaCoast » 21 sty 2012, o 18:26

Klacz widzia?a brak pewno?ci siebie ogiera. Nie wiedzia?a czego mo?e si? spodziewa?. Czy to b?dzie dobra czy te? z?a wiadomo??.
- S-s?ucham? - Powiedzia?a cicho
To co us?ysza?o zbi?o j? z tropu. Taki mi?y ogier. Wydawa? by? si? porz?dnym kucem.
- Czyli jednak mia?am co do niego racj?... Nie jest dobrym kucykiem... Po raz kolejny si? zawiod?am.
- Czy T-ty... Ale... Jak? Wydawa?e? si? by? taki mi?y... - W jej oczach zacz??y pojawia? si? krople ?ez - Dlaczego taki mi?y kucyk jak ty zajmuje si? czym? tak strasznym? Co jest nie tak z tym miastem... - Klacz mia?a si? rozp?aka?. Mówi?a trz?s?cym si? g?osem. - Dlaczego?
Odsun??a si? od Soara a z jej oczu pociek?y ?zy.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 21 sty 2012, o 18:34

Nie p?acz Sea.... Nie jestem wart twoich ?ez...
Soar nie móg? patrze?, na p?acz?c? klacz. By?a taka s?odka, taka niewinna. A teraz p?acze z jego powodu.
Dlaczego? Kiedy? mia?em wybór. ?mier?, lub bycie najemnikiem. Wybra?em. I zosta?em Jednym z najlepszych.- Odpowiedzia?.
Prosz?, nie p?acz. B?agam Sea. Przesta? p?aka? z mojego powodu... Nie jestem tego wart...
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 21 sty 2012, o 19:04

Klacz spojrza?a si? na niego nie b?d?c w stanie uwierzy? w to co mówi ogier.
- I co? Podoba Ci si? takie ?ycie? Mordowanie innych kucyków? Zarabianie na cierpieniu innych? To jest straszne... Nie my?la?e? nigdy ?eby z tym sko?czy?? Nie chcia?e? prowadzi? zwyk?ego ?ycia? Za?o?y? rodzin?. Stworzy? nowe ?ycie zamiast je niszczy?... Ja nie... Nie rozumiem...
Sea dalej p?aka?a. Nie rozumia?a takiego post?powania.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 21 sty 2012, o 19:22

Soar spojrza? prosto w jej pi?kne, zap?akane oczy.
-My?la?em, Sea. Wielokrotnie... Odk?d ci? pozna?em, chcia?em z tym sko?czy?. To mia?a by? ostatnia misja. Ale potem... albo wolno??, i do?ywotnia s?u?ba albo gnicie w lochu do ko?ca ?ycia, czy te? ?mier?. Jak widzisz wybra?em. Czy dobrze, jeszcze nie wiem...
-Podszed? do p?acz?cej klaczy.- Prosz?, przesta? p?aka?...
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 21 sty 2012, o 19:31

Klacz nie by?a w stanie przesta?. Nie teraz gdy co? sobie u?wiadomi?a. Ten ogier by? zawsze dla niej bardzo mi?y. Przy niej wstydliwy i nie pewny gdy na co dzie? musia? by? zdecydowany i odwa?ny. Klacz lubi?a sp?dza? z nim czas wolny. Bardzo go polubi?a jednak?e na razie nie mog?a tego nazwa? mi?o?ci?.
- J-jak mog? przesta? p?aka? gdy naj... najbli?szy mi kuc wyjawi? mi tak straszn? p-prawd??
Wtedy ogier dobi? j? jeszcze bardziej.
- D-Do?ywotnia s?u?ba... W co? Ty si? wpakowa?...
Sea nie by?a w stanie powstrzyma? p?aczu nie wa?ne jak bardzo si? stara?a.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 21 sty 2012, o 20:39

Sea... Szczerze w?tpi?, by ta osoba kiedykolwiek mnie potrzebowa?a. Ale, ju? nie jestem Najemnikiem. Teraz jestem ?o?nierzem...
Podszed? do niej i j? przytuli?. Chcia?, by przesta?a p?aka?. A ju? nie wiedzia? co robi?.
-Ju? dobrze Sea.... Ju? dobrze... Wszystko b?dzie dobrze.- Wyszepta? jej do ucha.
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 21 sty 2012, o 21:01

- Zostaw mnie!
Sea odepchn??a od siebie kuca. Nie wiedzia?a co o nim my?le?. W tym momencie czu?a si? zbyt zawiedziona i przygn?biona by by? w stanie wytrzyma? jego towarzystwo. Nie chcia?a go widzie? na oczy. Nie teraz.
- Zostaw...
Klacz wsta?a i ruszy?a w stron? domu nie mówi?c ani s?owa Za du?o z?ych emocji. Czu?a si? oszukana.

[z/t]
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 21 sty 2012, o 21:09

Poczu? jak klacz próbuj? si? wyrwa?. Pu?ci? j?.
Przepraszam...- Rzuci? gdy odchodzi?a.
Patrzy? za klacz?, puki nie opu?ci?a pola widzenia.
Po kilku minutach poszed? w stron? lasu.

Z/T
Soar
Wędrowiec

Postprzez Winter Tea » 3 maja 2012, o 09:49

Winter przyk?usowa?a nad jeziorko w bardzo dobrym nastroju. Roz?o?y?a r?cznik i wyj??a z torby krem do opalania. Nasmarowa?a si? i poci?gn??a spory ?yk z butelki z wod?.
- Co za pi?kny dzie? -mrukn??a.
Po chwili klacz wsta?a i wesz?a do jeziorka po kolana. Woda by?a przyjemnie ch?odna. Winter zacz??a my?le? o Lucky, o jej porannym wybuchu emocji. U?miechn??a si? do w?asnych my?li.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 3 maja 2012, o 10:09

Lucky z niecierpliwo?ci? dosz?a do jeziora i z tak? sam? niecierpliwo?ci? czeka?a na przygotowania Winter. Kiedy Ona si? smarowa?a, Lucky wskoczy?a do wody i zacz??a si? tapla?. -Kochana przyjació?ko cho? do wody! Jest super ch?odna! -Nie czkaj?c na ni? dalej p?ywa?a, to na brzuchu, to na plecach. -AAAAAAA!! -Wybieg?a z wody krzycz?c. Okaza?o si? par? raków przyszczypn??o sie do ty?ka Lucky
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Winter Tea » 4 maja 2012, o 10:30

- No, mniej wi?cej dla tego do wody nie wchodz? - za?mia?a si? Winter - Poza tym nie umiem zbyt dobrze p?ywa?. Chcesz kanapk??
Klacz wyci?gn??a z torby tosty z kremem czekoladowym i zacz??a je leniwie ?u?.
- Wiesz - kontynuowa?a - dziwi mnie, ze jeste?my tu same. Normalnie zawsze znajdzie si? jeden lub dwa kucyki, które przychodz? si? tu poopala?. Uwaga! Nadchodz?!
Wgalopowa?a do wody przy okazji przewracaj?c Lucky. Zachichota?a na widok swojego dzie?a.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 4 maja 2012, o 11:22

Uriel nie przypuszcza?, ?e kiedykolwiek wynudzi si? tak bardzo w miejscu tak t?ocznym, jakim by?a "Utopia". No nic. Raguel zawsze mu powtarza?a, ?e "najciemniej jest pod latarni?", jakkolwiek nielogiczne to si? nie wydawa?o.

Pegaz o uszkodzonych skrzyd?ach tym razem darowa? sobie próby latania z du?? pr?dko?ci? i zwyczajnie przycupn?? przy brzegu jeziora. Nie by? jakim? szczególnym amatorem k?pieli czy samych jezior, ale potrzeba pogadania z kim? by?a dla niego zbyt silna. Nie lubi? siedzie? cicho i nic nie robi?. Zauwa?y?, ?e nie jest tu sam i od razu poprawi?o mu to humor z dwóch niepowodze? w nawi?zywaniu kontaktów, jakie zd??y? ju? odnie??. Na razie siedzia? cicho, obserwuj?c znad swoich ciemnych okularów.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Lucky Star » 4 maja 2012, o 16:53

Lucky szybko uwolni?a swe cia?o od raków. -Nie dzi?kuje. -odpowiedzia?a na zaproszenie Winter do kanapki i znowu wskoczy?a do wody. Nie us?ysza?a okrzyków, Kole?anki gdy wchodzi?a do wody, poniewa? zwa?y?a ?e jednak same nad jeziorem nie s?. Gapiostwo zem?ci?o si? na Lucky w postaci Winter która, j? przewróci?a. Lucky podnios?a si?, wypluwaj?c wod? z ust. -Popatrz tam kto? jest. -Zwróci?a ci? do Winter. Nie czkaj?c na reakcje kole?anki zawo?a?a do kucyka w ciemnych okularach .-Hej ty tam! Podgl?dasz nas?
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Uriel Flame » 4 maja 2012, o 17:18

- Podgl?dam? Nie nie, szanowna Pani, dopiero co wyl?dowa?em - Odpowiedzia?, wychodz?c z cienia. Teraz dopiero mo?na by?o zauwa?y? ogromn? kolekcj? ran pooparzeniowych zlokalizowanych w zasadzie wsz?dzie. Pegaz o w?osach koloru ciemnoblond z lekko szaraw? domieszk? nie posiada? uroczego znaczka... Albo posiada?, zanim ucierpia? od poparze?. - Rozbijam si? po mie?cie, nie ma co robi? - Doda?, u?miechaj?c si? przepraszaj?co. - Mam nadziej?, ?e nie przeszkadzam?

"Mam tylko nadziej?, ?e to nie zabrzmia?o zbyt... dwuznacznie...", pomy?la?, nagle zaniepokojony.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża