Jezioro

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Jezioro

Postprzez Serene Ktuck » 25 gru 2011, o 19:19

- Em... Dzie? dobry. Mo?na sobie popatrze? jak latacie? - Przywita? si? Serene. Dopiero po chwili zrozumia?, jak g?upio mog?o brzmie? jego pytanie. - Znaczy, je?li nie macie nic przeciwko temu abym tu by?? I tak nie mam nic do roboty... - doda? po chwili do?? niepewnie. Hmm... Te kucyki oraz Tygryf wygl?daj? na mi?e osoby. Mo?e uda mi si? kogo?, czyli ich, pozna?...? pomy?la? sobie weso?o.
Serene Ktuck
Miłosnik przyrody

Postprzez Willow Bark » 25 gru 2011, o 20:38

Willow przekrzywi?a g?ow? s?uchaj?c Tali.
- Dobrze, w takim razie po prostu spróbuj... robi? to co ja? - powiedzia?a i ruszy?a w przód. Postanowi?a spróbowa? co? pokaza?. Tylko co..?
Zamacha?a skrzyd?ami nieco szybciej i poszybowa?a krótk? chwil? nad tafl? wody rozpo?cieraj?c szeroko skrzyd?a. Zawróci?a i pofrun??a z powrotem do tygryfa. Wtedy us?ysza?a jaki? nowy g?os. Zerkn??a w dó?. G?os okaza? si? nale?e? do kuca ziemnego, którego dostrzeg?a wcze?niej. Zatrzyma?a si? na chwil? próbuj?c skoncentrowa? si? na tym co mówi.
- Ja nie mam nic przeciwko, nie wiem jak reszta - odpar?a w ko?cu. Spojrza?a na Tali.
- Roz?ó? szeroko skrzyd?a i spróbuj si?... ?lizgn?? czy co? takiego - wzruszy?a kopytkami - Tylko nie wpadnij do jeziora
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.
Multikonto: NIE

Postprzez ReflexivoArco » 25 gru 2011, o 21:33

?ucznik zasmia? si?. Tak, z pewno?ci? te zaspy si? przydadz?. Ale nagle zacz?? sie nad tym zastanawia?. Skrzyd?a Willow w teorii nie potrafi?y wytworzy? odpowiedniej si?y no?nej, by unie?? kuca, nawet dzi?ki pustym w ?rodku ko?ciom znacznie l?ejszego ni? ziemniaki i jednoro?ce. Po chwili intensywnego my?lenia wyci?gn?? z Bezdennej Sakwy notes, pióro i ka?amarz. Przewróci? kilka kartek z narysowanymi mapami , i spojrza? si? t?po na bia?? niczym ?nieg na ziemi kartk?. Upi? d?u?szy ?yk ognistego napoju z piersiówki, po czym z b?yskiem w oku zacz?? co? skroba? w notesie, co jaki? czas patrz?c na skrzyd?a pegazicy.
Rarco kobieciarz&Diamond amant-BFF
Obrazek
Obrazek
WS-34 S-31 Ag-40 T-24 Int-37 BS-67 Per-32 Fel-30 WP-39
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Łucznik-alkoholik
Uroczy Znaczek: Jabłko przeszyte strzałą
Lubi: Łucznictwo, dobry alkohol, zły alkohol w dobrej ilości.
Nie Lubi: Fałszywych przyjaciół, wywyższania się.
Strach: Bezbronność, zawiedzenie przyjaciół
Stan: Jestem skłonny uznać, że w związku z Tali <3
Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...
Rasa: Kuc ziemny

Postprzez Serene Ktuck » 25 gru 2011, o 21:40

Serene obserwowa? w milczeniu próby lotu Tygrywa, które ko?czy?y si? ró?nie. Po chwili zwróci? si? do zielonego kuca stoj?cego obok, który co? bazgra? w swoim notesie.
- Czy mi si? wydaje, czy ten Tygryf uczy si? lata?...? Tak poza tym, nazywam si? Serene Ktuck. A ty? - uprzejmie si? zapyta?.
Serene Ktuck
Miłosnik przyrody

Postprzez Willow Bark » 25 gru 2011, o 22:01

Willow wyl?dowa?a obok tygryfa i z zak?opotaniem przystawi?a kopytko do ust.
- Wybacz, ale nie wiem jak mam ci? tego nauczy?. Ja nie mia?am nauczyciela, jako? samo przysz?o - wyj?ka?a prawie p?acz?c - Nie wiem jak mam ci to pokaza?. Przepraszam! - w tym momencie pegaz si? rozp?aka?a. Tak po prostu, bez wi?kszego powodu.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika

Postprzez ReflexivoArco » 25 gru 2011, o 22:27

Rarco pogr??ony w obliczeniach mrukn?? tylko
-Rarco Flecha de Hierro, mi?o mi- po czym nie zwa?aj?c na s?ita?n? wr?cz scen? rozgrywaj?c? si? pomi?dzy dwoma sterowcami znowu zacz?? zawzi?cie pisa?. Ty?ek mu marz? jak sto pi??dziesi?t, ale czego si? nie robi dla dobra nauki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...

Postprzez Serene Ktuck » 25 gru 2011, o 22:33

Serene podszed? do p?acz?cego pegaza.
- Hej, wszystko w porz?dku? - zapyta? si? br?zowego kucyka. - Co? si? jej sta?o? - doda? kolejne pytanie, tym razem do Tygryfa.
Eh, dlaczego moje ?ycie jest takie beznadziejne. Gdzie tylko jestem to pojawia si? smutek i nieszcz??cie...
Serene Ktuck
Miłosnik przyrody

Postprzez Bright Dawn » 25 gru 2011, o 22:51

Bright Dawn, po powolnym locie z kierunku swojego domu, w ko?cu wraz ze swoj? przyjació?k? dotar?a nad Jezioro. Widzieli par? innych osobników niedaleko niego, ale nie zamierzali si? tak wtr?ca?. Wyl?dowali mi?kko przy jego wschodnim brzegu. Niebo by?o czyste, wida? by?o gwiazdy. Obie klacze stan??y na brzegu zamarzni?tego jeziora. Bright, ciekawska, spyta?a si? Shady:
-Tak w?a?ciwie, masz jaki? konkretny cel wyj?cia do Lasu Everfree? Jest tam bardzo niebezpiecznie...
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez Willow Bark » 25 gru 2011, o 22:58

Klacz bez mrukni?cia da?a si? obj?? przez Tali. Przesta?a p?aka?, nawet lekko si? u?miechn??a próbuj?c przy okazji nie da? si? zadusi?. Odsun??a j? lekko.
- Nie, nic si? nie sta?o, ja tylko... - Willow przerwa?a i zacz??a si? zastanawia? dlaczego w?a?ciwie p?acze. Niestety, jako ?e ma bardzo ulotn? pami??, wylecia?o jej to z g?owy. Wzruszy?a tylko ramionami.
- Czyli co dalej? ?wiczymy szybowanie? - zapyta?a Tali
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Shady Surprise » 25 gru 2011, o 23:07

- Szczerze mówi?c to nie. - odpowiedzia?a z wr?cz przera?aj?cym u?miechem Shady.
- Widzisz; podró?e, przetrwanie to dla mnie po prostu sposób sp?dzania wolnego czasu. Jestem typem kucyka, który lubi szuka? przygód, wliczaj?c w to pomaganie innym w powa?nych sprawach.
Pegaz usiad?. Szum wody zawsze dzia?a? na ni? uspokajaj?co. Czasem zastanawia?a si? czemu musi by? akurat Pegazem, a nie na przyk?ad legendarnym kucykiem wodnym, który dryfuje po morzach, jeziorach, rzekach nie bior?c oddechu i nie obawiaj?c si? pomoczenia skrzyde?.
- A ty masz jaki? konkretny powód, aby zajmowa? si? Technik?? Swoj? drog? s?ysza?am, ?e masz gdzie? niedaleko pracowni?.
Ekwipunek:
- Ekskluzywny Scyzoryk z ?y?k? i widelcem
- Menaszka obozowa
- Magiczna Peleryna
- Plecak podró?niczy
- Racja ?ywno?ciowa od BrightDawn
Sakiewka: 14 Monet
Shady Surprise
Wędrowiec

Postprzez ReflexivoArco » 25 gru 2011, o 23:48

Pot wst?pi? na czo?o zielonego ?ucznika. Zacz?? pisa? coraz szybciej, prawie po?ama? swój epicki, czerwony d?ugopis, ale oto by? coraz bli?ej rozwi?zania. Jeszcze tylko kilka cyfr, chwila wysi?ku i oto pozna prawd? na temat pegazów. Wszelkie w?tpliwo?ci zostan? rozwiane. Jeszcze tylko ma?a chwila, momencik....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez Bright Dawn » 26 gru 2011, o 00:20

Bright usiad?a blisko Shady, cz??ciowo na pelerynce, aby odizolowa? si? od zimnego pod?o?a.
-Nie b?d?c chwalipi?t? czy egoistk?, mówi?, ?e uwa?am siebie za kucyka o bardzo szerokich horyzontach. Tak?e jak mieszka?am w Cloudsdale, ró?ne pegazy mi to mówi?y. By?am swoist? ''ulubienic?''. Jak to mówili... urodziwa i m?dra, jako? tak. Ale przez to, ?e nie interesowa?am si? tym co wszyscy, by?am troch? odtr?cona przez rówie?ników. Ale to tylko utwierdzi?o mnie w przekonaniu o mojej indywidualno?ci, z której jestem dumna. Ju? za m?odo?ci by?am swoistym psychologiem, pomaga?am psychicznie innym pegazom, ale o tym ju? wiesz. Potem, ju? po zdobyciu uroczego znaczka, zainteresowa?am si? technologi? i sprawami z ni? zwi?zanymi. Lubi?am bada? ró?ne rzeczy tworzy? co? nowego. Co nie co eksplorowa?am, aby si? nauczy? otoczenia i tego, jak funkcjonuje. Gdy doros?am, zacz??am czyta? ró?ne ksi??ki na ten temat. Postawi?am sobie za cel stworzenie w?asnej pracowni technologicznej. I oto jest. Nadal w rozbudowie, ale jest. Tylko, ?e mimo tego, ?e skupiam si? na materialnych celach, ci?gle mi czego? brakuje... Albo... brakowa?o... -Odpowiedzia?a swojej przyjació?ce, ostatnie zdanie mówi?c patrz?c jej g??boko w oczy.
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez Willow Bark » 26 gru 2011, o 01:21

Pegaz spokojnie obserwowa?a coraz lepszy lot tygryfa, gdy nagle zorientowa?a si?, ?e ta leci prosto na ni?. Nie zdo?a?a czmychn??, po chwili obie le?a?y w ?niegu. Klacz podnios?a si? szybko i zadr?a?a. Dopiero teraz zwróci?a uwag? na to, ?e ten bia?y puch jest okropnie zimny.
- Nie, raczej nie o to chodzi?o - zachichota?a - Ale nie ujdzie ci to p?azem!
Willow zgarn??a do kopytek troch? ?niegu i spróbowa?a go ugnie??. Kopytami jednak ci??ko to zrobi?. Popatrzy?a chwil? na ?nieg trzymany w kopytkach, po czym zwyczajnie rzuci?a nim w Tali. Sam ?nieg to jednak ma?o, dlatego pegaz skoczy?a na ni? razem z nim.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez ReflexivoArco » 26 gru 2011, o 02:09

Tak, w ko?cu, Rarco rozwi?za? t? zagwozdk?. Kosztowa?o go to wiele trudu, ale w ko?cu si? uda?o. By? szcz??liwy jak nigdy, chcia?o mu si? spiewa? i ta?czy?, ale to by si? k?óci?o z powag? tej sytuacji. Ju? czeka?, aby podzieli? si? z Willow Bark tym wiekopomnym odkryciem, ale wola? poczeka?, a? sko?cz? radosne igraszki w bia?ym puchu. S?awa odkrywcy poczeka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez Serene Ktuck » 26 gru 2011, o 10:12

Podczas ogl?dania pokazu latania, Serene nagle u?wiadomi? sobie, jak strasznie jest g?odny. W ko?cu nic nie jad? od rana. Poniewa? wszyscy dooko?a byli zaj?ci sob?, postanowi? bez s?owa po?egnania wróci? do domu.
[z/t]
Serene Ktuck
Miłosnik przyrody

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża