Dom Feathera i Spearmint

Tak jak w Canterlocie, wiele kucyków ma przecież swoje domy. Mieszkają zazwyczaj tutaj, bliżej centrum miasta.

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: Dom Feathera

Postprzez Spearmint » 7 mar 2013, o 18:55

Feather do niej dołączył. Nie zareagowała, dalej wtulając pyszczek w poduszkę.
- Nic takiego... Dziwnie się po prostu czuję. I nie chcę jeszcze źrebaków... - Przyznała po prostu, dalej tak sobie leżąc. Czuła się nie dziwnie, a źle. Po tym, co zrobił jej teraz Feather, nie wiedziała, czy mają problemy z komunikacją w związku czy z zaufaniem. Sama nalegała na to, by "to" zrobili, teraz, ale nie wiedziała, że to się moze tak skończyć.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Tytuł Użytkonika: Kryształek
Uroczy Znaczek: Listek gumy do żucia
Lubi: Gumę do żucia, spokój, łaskotki, naukę, Sombrę
Nie Lubi: Czuć się głupią, Sombry
Strach: Śmierć
Stan: Narzeczona Feathera
Koneksje Rodzinne: Brak
Rasa: Kucyk kryształowy
Charakter: Prawdziwie neutralny
Multikonto: TAK

Postprzez Feather » 8 mar 2013, o 13:25

- Wybacz, poraz kolejny tak żałośnie cię zawiodłem. Myślałem, że... Że w twojej ojczyźnie po przysięgnięciu sobie wierności, po upojnej nocy, tworzy się nowe życie... Nie jestem ciebie godzien, bo znowu coś zepsułem. Przepraszam...
Pegaz poczuł się, jakby niemalże zgwałcił klacz, którą kochał. Pewnie ją straci. A jak ją straci, to legną w gruzach jego marzenia o normalej rodzinie, przez co straci powód do życia.
- Zrobisz test ciążowy... Nie musi z tego zawsze wyjść dziecko. Zresztą zabezpieczenia też nie zawsze się sprawdzają. A teraz wyba... Nie. Nie wybaczaj. Nie zasługuję...
Feather wziął swoją poduszkę i wyszedł do pokoiku gościnnego, gdzie zasnął. Miał koszmary, że nic mu nie wychodzi, śnił o wszystkich rozstaniach w poprzednich związkach. Bał się.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Spearmint » 9 mar 2013, o 19:25

Nowe życie... No niby się tworzy, ale została przez wszystkich dookoła przekonana, że w Equestrii panują inne obyczaje, a tu nagle Feather planuje jej podać coś rodem z Imperium. Na chwilę wróciła do niej nadzieja, gdy powiedział, że nie musi z tego wyjść źrebak, ale po chwili Feather uciekł. Odczekała chwilę, zmrużyła oczy i, z gniewem w wzroku, poszła do pokoju gościnnego, gdzie pegaz spokojnie kimał. Odsunęła stolik od tapczanu, by nic nie zrobić przypadkiem narzeczonemu, po czym go zwyczajnie z tego tapczanu zepchnęła.
- No co ty robisz? No co?! Natychmiast wracać do sypialni! Pocieszać klacz! Na kryształowe serce, słyszałam, że w Equestrii ogiery są zniewieściałe w porównaniu z imperialnymi, ale myślałam że to przesada! Chcę oparcia i masz mi je, jako ogier, zapewnić, TU I TERAZ! - Zażądała stanowczo.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 9 mar 2013, o 23:51

Ja jebie... Popierdoliło ją? Co za klacz... Już jej buy some apples! do reszty nie rozumiem... I chyba nawet nie chcę - pomysłał pegaz, pocierając swoją głowę.
- Skoro wiedziałaś o zabezpieczeniach, to trzeba było zwrócić mi uwagę. Ja uznałem to za jasny sygnał. Spytałabyś się, to bym odpowiedział. Ale dobrze... Jutro kupię ci w aptece test ciążowy. Jeśli będziesz w ciąży, to możesz zamordować dziecko, zażywając odpowiedni środek. Tak zwana khm, aborcja. Wypijasz, albo połykasz, a nowe życie gaśnie, poronisz je, otrute, które odżywiało się z tobą, pod twoim sercem - rzekł beznamiętnie, leżąc, po czym wstał i chwycił klacz za ramiona, patrząc jej w oczy - Czy ty myślisz, że byłbym złym ojcem? Czy myślisz, że zostawiłbym cię z dzieckiem? Czy myślisz, że bym go nie wychował, razem z tobą, będąc tatą i jego najlepszym przyjacielem? Naprawdę uważasz, że musiałabyś się sama nim opiekować, a ja bym się obijał w karczmach i przybytkach usług cielesnych? Naprawdę, przykro mi, ale mam takie wrażenie. Albo mi nie ufasz, albo po prostu nie chcesz mieć potomstwa. Ja nie jestem bez winy. Ale liczyłem, że u was dalej panują obyczaje takie... Że czegoś was o tym uczą... Mogłaś chociażby tą książkę zobaczyć - Rzekł, patrząc jej w oczy.
Feather usiadł na kanapie, zwiesił głowę, kręcąc nią.
- Kocham cię, chcę jak najlepiej dla ciebie, dla nas... Zrobiłbym wszystko, by cię uszczęśliwić. Jeśli zrobiliśmy dziecko, to proszę... Kochaj je. Przecież to będzie wspaniale, wychować małe źrebię na kogoś, kto odziedziczy po nas, co najlepsze... Dam mu swoją miłość, mogę nawet sam je wychować. Tylko błagam cię, kochaj je... O ile będzie...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 10 mar 2013, o 22:04

Spear już kompletnie nie rozumiała Feathera.
- Wiedziałam że istnieją, nie wiedziałam jak wyglądają! Dalej nie wiem! I... - Postawiłą uszy na sztorc, zrobiłą wielkie oczy i cofnęła się o krok. O czym on gadał?!
- To jest ta... aborcja? To legalne? Nie grozi za to żadna kara? Żyjecie w barbarzyńskiej, dzikiej krainie. Przecież to złe. - Szepnęła. Nagle liberalizm Equestrii przestał się jej tak podobać.
- I nic nie mówiłam, że byłbyś złym ojcem! Nic takiego nie mówiłam! Nie mówiłam że nie będę kochać, po prostu... To wszystko jest nowe i nagłe, a ty zamiast tyle gadać powinieneś mnie przytulić, dać buzi i powiedzieć, że wszystko będzie dobrze. - Powiedziała wreszcie z wyrzutem.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 10 mar 2013, o 23:31

- Czy legalne? Do końca nie wiem już... Wiem natomiast, że jest to niestety możliwe. O ile popieram wiele rzeczy, to to jest jedna z tych, które są dla mnie po prostu złe. Ale to akurat jest zwykłe morderstwo, barbarzyństwo... A niektórzy to robią. - Rzekł poważnym tonem.
Nawet nie mógł sobie wyobrazić, jak można by z zimną krwią zabić własne dziecko.
Słysząc jej następne słowa przytulił ją, dał buzi i rzekł:
- Wszystko będzie dobrze. Dobrze wiesz, że możesz na mnie polegać. Oświadczyłem ci się, więc zawsze będę przy tobie, razem. Będę się tobą opiekował, bo jesteś dla mnie najwspanialszą istotą w tej krainie. Pod moimi skrzydłami... - nakrył ją jednym - ...nic ci nie grozi. Życie bym za ciebie oddał. Nie martw się. Będziemy wieść szczęśliwe życie. Nawet dla ciebie przebranżuję salon łaskotek. Zrobię z niego motel, pensjonat, dla podróżnych, połączony z kawiarnią, barkiem. To da mi większe dochody pewnie, więc będziemy żyli nieco lepiej. A ja pewnie nie będę musiał aż tak długo być w pracy, tylko załatwiać papierkową robotę. Więcej czasu dla ciebie... - ucałował ją w uszko.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 12 mar 2013, o 00:10

Chociaż raz zrobił, to, co chciała. Jeszcze czuła... Coś jego... w sobie. Dziwne uczucie.
- Feather, skoro mi się oświadczyłeś, to kiedy ślub? Jakie są zwyczaje ślubne w Equestrii? Czy... Właśnie, będę macochą dla tego twojego słodkiego źrebaczka! Czy on jeszcze śpi? - Przypomniała sobie o Shadowie. Sama też ziewnęła, to był długi dzień. Zazdrościła snu małemu.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 12 mar 2013, o 15:59

Przytulił nieco mocniej swoją klacz.
- Wiesz, w zasadzie, to można by i nawet w tym miesiącu się pobrać. Oczywiście myślę, że dobrze by było, gdybyśmy zrobili to według waszych zwyczajów. Mam nadzieję, że opowiesz mi coś o nich - uśmiechnął się do Spearmint - Nie wiem, jak u was, ale u nas, jest zwyczaj wesela, czyli zabawy, uczty, po złożeniu przysięgi małżeńskiej. Trzeba się nad tym zastanowić pod kątem organizacyjnym, przede wszystkim.
Feather usiadł z klaczą na kanapie, kładąc ją sobie na kolanach. Pogłaskał jej grzywę, gładząc ją.
- Wiesz, wyszedł, zostawiając list. To jest dorosły ogier, ale wpadł w magiczną roślinę, której efekty działania są różne dla każdego, kto ma z nią kontakt. Pech chciał, że zamieniło go w źrebię. Ale słyszałem też przypadki, że komuś przykładowo zamieniło tyłek z pyszczkiem miejscami, albo ogon z grzywą. O! Był też przypadek, że jak weszły w to dwa kucyki, to zamieniło ich wyglądami, że jeden wyglądał tak, jak drugi... Ci to problem mieli... Ale wracając! Shadow ma dorosły umysł, pewnie poszedł do brata, który jest lekarzem, by mu pomógł. Nie martw się... wierzę w niego.
Łaskotek zniżył swój pyszczek do jej brzuszka, przystawił wargi i wciągnął skórę, mierzwiąc ją językiem, zostawiając malinkę.
- Idziemy spać, czy będziemy tu tak sobie leżeć i patrzeć w oczka? Bo i jedno i drugie wydaje mi się całkiem przyjemne. Szczególnie, że dotrzymuje mi towarzystwa najśliczniejsza klacz tego świata - uśmiechnął się ciepło - Chyba, że masz inne plany...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 13 mar 2013, o 00:09

- Też mamy podobne zwyczaje, ale do tej pory mieliśmy dość skromne. Wpływ państwa totalnego, nie mieliśmy środków na wykwitne uczty weselne... - Westchnęła. Oczywiście teraz wiedziała, że wszystko co robił Sombra było niezbędne, ale o ile państwo było silne, to jego mieszkańcy nieco ucierpieli. Zrobiła wielkie oczy, po usłyszeniu o Shadowie.
- Dorosły ogier? Feather, wybacz pytanie... Ile masz lat? Do tej pory myślałam, że jesteś młodszy ode mnie... I możemy tak poleżeć i się potulić, ale to w łóżku. Będziemy mogli połączyć patrzenie w oczy i zasypianie. - Powiedziała.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 13 mar 2013, o 13:39

- Gdyby wasza gospodarka była sprywatyzowana, to mielibyście pieniądze na takie rzeczy. Ech... - Westchnął.
Chcesz dobrze dla ogółu? To w takim razie nie chcesz dla nikogo. Te państwo miało ogromny potencjał, mogłoby śmiało się rozwinąć i usamodzielnić, gdyby nie dobicie go przez totalitarne rządy Sombry i unarodowienie wszystkiego... Aż mi się przykro robi - pomyślał pegaz.
- Wiesz, mam dziewiętnaście lat. Shadow i Sunny są o rok młodsi. Wiem brzmi dziwnie... Musiałbym Ci wszystko opowiedzieć teraz. A więc miałem kiedyś klacz...
***Tu Feather zaczyna opowiadać, jak się toczyło jego życie, jak mu się nie udawało, blablabla, co się działo z jego dziećmi.***
http://www.youtube.com/watch?v=w4cjy1XHdPE
- ... No i tak oto moje dzieci są dorosłe, pracują. Później poznałem ciebie i moje nadzieje, że będę mógł stworzyć nareszcie normalną rodzinę, odżyły. Brakowało mi tego ogniska domowego. Czasem źle się czuję przez to, że moje związki nie trwały zbyt długo. To wszystko boli. Tyle nadziej żywiłem do tamtych klaczy, a tymczasem okazało się, że nie będę z nimi. Ale mam ciebie - pocałował ją - Chodźmy już może spać.
Łaskotek uniósł klacz na swoich przednich kopytach i poleciał z nią do sypialni, gdzie ułożył obok siebie w łóżku i zasnął, przytulając ją.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 14 mar 2013, o 00:31

Sprywatyzowana... Przy sprywatyzowanej gospodarce byliby już pod okupacją krajów ościennych od tysiąca lat. Nie skomentowała. Zamiast tego skupiła się na słuchaniu Feathera i próbie pojęcia, jak to możliwe, że ma już dorosłe dzieci. Wyglądało na to, że powinna traktować jego synów jako coś pomiędzy pasierbami a szwagrami. Swoją drogą bardzo smutno to brzmiało, cała ta historia.
Dała mu się bez oporu porwać do sypialni, obawiając się tylko, że nie utrzyma równowagi z nią na kopytach, i usadzić się w łóżku. Wyglądało na to, że Feather nie ma już na nic ochoty i zasnął, więc podążyła za jego przykładem.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 14 mar 2013, o 17:03

Feather spał twardym snem. Śniły mu się tęczowe lewiatany, oblatujące glob-cytrynę, który był porośnięty watą cukrową, a nad wszystkim widniały tęcze. Oczywiście długo ten piękny sen nie potrwał, bowiem wybudzily go pierwsze promienie słoneczne. Otworzył oczka, przeciągnął się leciutko, spojrzał w bok. Nie ujrzał tam nikogo. Ze strachem spojrzał w drugi bok, po czym z zadowoleniem objął swoją klacz, pocałował w główkę. Spała sobie jeszcze, więc mógł sobie pozwolić, na podziwianie, jak słodziutko ona drzemie. Jej ciepły oddech muskał jego bok, jej grzywa muskała jego "ramię". O tak... Jakże wspaniale ona wyglądała, gdy poranne Słonko rozświetlało jej kryształowe ciało...
Uśmiechnął się, podradowany.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 15 mar 2013, o 21:14

Spearmint twardo spała przez całą noc. Śniło jej się coś, ale nie było to cokolwiek wartego uwagi. Po tak długim, ciężkim i ciekawym dniu jak poprzedni potrzebowała długiego odpoczynku więc, gdy Feather się obudził i zaczął się jej przyglądać, nie zareagowała, wciąż śpiąc jak kamień. Sapnęła tylko cicho i przewróciła się na drugi bok.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Feather » 15 mar 2013, o 21:21

-Heh... słodziutka... - zachichotał cichutko Feather.
Klacz była taka... bezbronna. Miał ochotę teraz ją przywiązać do łóżka i całować bezlitośnie po brzuszku, aż popłacze się ze śmiechu. Jednak to by było zbyt okrutne. A może nie... Nie. Nie mógł. Czekał więc grzecznie, aż się obudzi, aż otworzy oczka. Nawet nie zwrócił uwagi na to, że wczorajszy seks był jednak najlepszy tylko dla niej, bowiem to Spearmint otrzymała największą rozkosz, najbardziej była pieszczona. Feather cieszył się, że mógł umilić życie księżniczki...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Spearmint » 15 mar 2013, o 21:42

Cichy chichot Feathera i jego dalsze patrzenie się nie obudziło Spear. Wyciągnęła tylko kopyta przed siebie i, przez sen, przytuliła się do pegaza. Zabawy w wannie również ją wymęczyły, zarówno fizycznie jak i psychicznie, szczególnie że był to jej pierwszy raz i nie wiedziała do końca czego się powinna spodziewać. Otworzyła lekko usta i zaczęła przez nie oddychać, chuchając lekko na Feathera.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość