Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Kojira » 5 lut 2013, o 19:23

- Mi was też miło... Hngh! - powiedziała i przerwała łapiąc się za brzuch i kopyto, zaciskając zęby i przymrużając oczy. Powoli przekręciła na bok głowę i spojrzała się na obie klaczki - Organizm chyba szwankuje czasem po upadku... Au... - powtórzyła, nawet już nie zastanawiała się który raz.
Posiadając głowę nadal skrzywioną na jedną stronę, nachyliła się nad stołem i nie prostując jej położyła na blacie, starając się odetchnąć. Jest dziwnie. A to nie dobrze.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez SomePony » 6 lut 2013, o 18:49

-Napewno nic Ci nie jest? Może powinnas się położyć Koji? Smutno mi gdy widzę jak się męczysz...-powiedziała prawie zaczynając płakać.
-Strasznie się męczy... Współczuję jej... Jak ktoś mógł ją tak skrzywdzić?! Co za psychopata to zrobił?! Co takiego Ona zrobiła? A może.... Nie.... Wątpię by Kojira była zła... Ale może warto jednak się jej strzec? Nie każdego kuca tak traktują... -pomyślała wbijajac się nagle w siedzenie.
WS:32... BS:40 ... S:31 ... T:31 ... PER:19... AG:23 ... INT:35 ... FEL:32 ... WP:30 ... HP:
SomePony
Niewiniątko

Uroczy Znaczek: znak zapytania
Lubi: żelki, słodycze, tulenie, prezenty
Nie Lubi: nieszczerych kuców
Strach: pająki, odrzucenie przez inne kuce
Stan: W związku z Tea~
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: Pegaz
Charakter: Lekko roztrzepana, wesoła klacz
Multikonto: NIE

Postprzez Shar Ghatorr » 7 lut 2013, o 18:52

Klacz popatrzyła się na wyraźnie cierpiącą klacz kuca ziemnego... Wyglądała paskudnie, co chyba nie powinno być czymś dziwnym u kucyka, zwłaszcza klaczy, która przed chwilą wpadła do cukierni jedną z najmniej konwencjonalnych dróg, które mogły być użyte bez jakiś dodatkowych bajerów typu wyrzutnia jabłeczników czy latający rower pewnej różowej klaczy... Shar położyła kopytko na ramieniu Some i zaczęła ją nim lekko masować, aby ją uspokoić
-Kojiro, może powinnaś pójść do szpitala?- zaproponowała
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Kojira » 10 lut 2013, o 12:57

- Położ... nie, bo niby gdzie... - powiedziała i pociągnęła nosem patrząc na czerwony opatrunek na swoim kopycie. Otworzyła swoją torbę i przeszukała ją, po czym wyciągnęła ze środka pudełko z czerwonym napisem "Downdown". Otworzyła je, wycisnęła jedną tabletkę z listka i włożyła sobie do ust. Chwilę się jeszcze spojrzała na listek z tabletkami, po czym wycisnęła drugą i również umieściła w ustach, po czym połknęła obie naraz.
- N-nie. Nie chc.... Nie trzeba do szpitala. Chyba... Nie, na pewno nie. - powiedziała poddenerwowana. Nie lubiła szpitali.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez Spearmint » 12 lut 2013, o 12:45

Jeszcze kilka godzin temu chciała go zabić, a teraz naciągnęła go na lody. Gdyby jej ktoś kiedyś powiedział, że będzie szła z Sombrą na słodycze, jak córka z ojcem, to by go wyśmiała. Albo zabiła.
- Patrzaj tato, toż to kucykowi robi się słodko od samego patrzenia. - Powiedziała do mrocznego jednorożca, gdy zobaczyła jak wygląda lokal do którego do prowadzi. Strasznie zabawnie wyglądał kontrast między wyglądem Sombry, mrocznym jak trójka emo-nastolatków z niewyczerpanymi zapasami czarnej farby do włosów, paznokci i innych części ciała, z wystrojem Kącika.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Tytuł Użytkonika: Kryształek
Uroczy Znaczek: Listek gumy do żucia
Lubi: Gumę do żucia, spokój, łaskotki, naukę, Sombrę
Nie Lubi: Czuć się głupią, Sombry
Strach: Śmierć
Stan: Narzeczona Feathera
Koneksje Rodzinne: Brak
Rasa: Kucyk kryształowy
Charakter: Prawdziwie neutralny
Multikonto: TAK

Postprzez Sombra » 12 lut 2013, o 20:42

Sombra rozejrzał się po owym pomieszczeniu, po osobach które były tutaj w śródku. Jakaś trójka trzech durnych klaczy była w środku, wyglądały jak z jakiejś mrocznej komedii romantycznej dla dzieci. Czuł się tutaj źle, a widząc trzy klacze aż brało go na mdłości. Zastanawiał się czy nie wyjść, ale już obiecał. Poprawił płaszcz na zbroi i usiadł na jednym z wolnych miejsc, spoglądając na córkę.
- Durne miejsce, rozejrzyj się, czysty chlew. A tutejsze klacze nie mają w sobie klasy i szlachectwa jak w naszym królestwie, zwyczajne ladacznice. Po co tu przyszliśmy?
WS....BS.....S.....T....PER....AG...INT....FEL...WP....HP
31....25.....32....26....29....28.....37....27.....39....10...

Zbroja płytowa na korpusie i kopytach.
Sombra
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Król
Uroczy Znaczek: Eeee...
Lubi: Władzę, niewolnictwo, wydawanie rozkazów!
Nie Lubi: Rewolucje, anarchie, Cadance&Shining Armora, Spike'a i Elementy Harmonii.
Strach: Kolejny szmat czasu w lodowej dziurze.
Stan: Nienawidzi nikogo.
Koneksje Rodzinne: Spearmint- córka.
Rasa: Jednorożec.
Charakter: Zły, ale praworządny.

Postprzez Spearmint » 12 lut 2013, o 22:38

To jak tatuś udawał twardego kuca było wręcz słodkie. Tak do niego nie pasowało to wszystko dookoła. Przytuliła go mocno na chwilę, by go nieco rozchmurzyć.
- Bo obiecałeś mi kupić lody, tato. I pewnie sam sobie też coś kupisz, by móc zjeść razem z córką, prawda? - Zapytała wesołym tonem, patrząc na niego z rozbawieniem w oczach.
- I nie narzekaj tak, zachowujesz się jakbyś coś chciał obrzydzić samemu sobie. - Upomniała go. Miała nadzieję, że te trzy klacze sie nie obrażą.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez SomePony » 13 lut 2013, o 07:09

Klacz zaczęła dygotać, jej kopytka drżały. Jej fobia wróciła: za dużo kucy, w jednym pomieszczeniu.
Kojira, Sharuś....-powiedziała prawie szeptem, a strach.zacisnął jej gardło. Po chwili gdy opanowała oddech mówiła dalej.
-Wybaczcie... Ja.... Muszę iść...-powiedziała i spojrzała w oczy Shar. Nie było to zwykłe spojrzenie, Some jakby błagała by Shar ją przytuliła. Nie mogła dłużej czekać, przesunęła się powoli do krawędzi sofy i powolnym krokiem, ze spuszczonym łbem wyszła mówiąc:
-Mam nadzieję że przyjdziesz do mnie Shar... A Ty Kojiro wyzdrowiejesz....
Jej głos drżał jak jej kopytka, był pełen błagalnego tonu.

[z/t]
WS:32... BS:40 ... S:31 ... T:31 ... PER:19... AG:23 ... INT:35 ... FEL:32 ... WP:30 ... HP:
SomePony
Niewiniątko

Uroczy Znaczek: znak zapytania
Lubi: żelki, słodycze, tulenie, prezenty
Nie Lubi: nieszczerych kuców
Strach: pająki, odrzucenie przez inne kuce
Stan: W związku z Tea~
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: Pegaz
Charakter: Lekko roztrzepana, wesoła klacz

Postprzez Sombra » 13 lut 2013, o 14:42

Sombra nie zwracał uwagi na inne nic nie znaczące kuce, zwyczajny plebs który powinien pracować w pocie czoła w kamieniołomach. Przytulenie przez córkę nic nie pomogło, rozsierdziło go jeszcze bardziej, wychodził przez to na jakiegoś lalusia któremu tylko czułości w głowie. I jeszcze śmiała go upominać przy tych zgromadzonych tutaj ladacznicach, niewybaczalne!
- Córko, ja nie mam zamiaru niczego sobie obrzydzać skoro już czuje się brudny, mówiłem tylko słowa prawdy, czyż źle jest nazwać robaka robakiem?- Mimo to zapachy go nieco uspokoiły, dawno nie jadł nic porządnego. Może tutejsze smakołyki chociaż poprawią mu humor?- Obiecałem ci to i obietnicy dotrzymam, gdzie jest jakiś właściciel tego zaścianku bym mógł złożyć zamówienie?

Sombra
Nadwrażliwy

Nie Lubi: Rewolucje, anarchie, Cadance&Shining Armora, Spike'a i Elementy Harmonii.

Postprzez Shar Ghatorr » 13 lut 2013, o 22:59

Fioletowa klacz jednorożca wystraszyła się nagłego rozstrojenia nerwowego swojej przyjaciółki...
-Some, poczekaj!- zdążyła za nią tylko zawołać, po czym klaczka-arlekin opuściła Kącik Kostki Cukru. Shar kiwnęła na pożegnanie swojej nowej znajomej.
-Do widzenia, Kojira, może kiedyś się jeszcze spotkamy, kuruj się - uśmiechnęła się do białej klaczki z brązową grzywą, po czym dogoniła Some. Ni mogła jej zostawić.

/zt/
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Spearmint » 15 lut 2013, o 18:04

Dwie klacze uciekły z tego miejsca. Wyglądało na to, że jej ojciec będzie miał mniej zmartwień na głowie. Głowa... Popatrzyła z zastanowieniem na nią.
- Czy w tym wieku nie powinieneś powoli siwieć? - Wyraziła swoje zdziwienie, po czym podeszła zwyczajnie do lady, popatrzeć na smakołyki dostępne w tym miejscu.
- A złożyć zamówienie możesz chyba tutaj, ojcze. - Poinformowała go uprzejmie, pokazując na całkiem dobrze widoczną panią Cake, która chyba wydawała się nieco przerażona wizytą Sombry z córką.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Sombra » 16 lut 2013, o 17:10

- Dobrze trzymam się jak na swój wiek, zresztą jestem i tak dalej młody duchem. A ty dalej jesteś dziewicą, bo to byłby żal gdyby księżniczka straciła cnotę z byle patałachem.
Zwrócił uwagę na idące klacze, miał nadzieję, że to z jego powodu. Spojrzał na tą całą panią Cake, chyba była pod wrażeniem jego dostojeństwa.
- Lepiej ty rozmów się z tym plebsem, bo pewnie tobie lepiej idą rozmowy z nisko urodzonymi.

Sombra
Nadwrażliwy

Postprzez Spearmint » 17 lut 2013, o 20:31

Spearmint poczuła się trochę niewyraźnie po uwadze o dziewictwie. Chyba nie będzie zachwycony Featherem, a skoro go, poniekąd, zaakceptowała jako ojca, to zgodnie z tradycją pegaz będzie musiał porozmawiać z Sombrą. Ciekawe jak to obaj przeżyją. Podeszła złożyć zamówienie.
- Witam serdecznie. Poproszę... Lody o smaku smerfa. - Ciekawiło ją, co to jest, czemu się tak nazywa i tak dalej. Popatrzyła na tatę.
- A dla ciebie, ojcze?
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość

Postprzez Sombra » 17 lut 2013, o 21:00

- Nie odpowiedziałaś, mam nadzieję, że chociaż był to ktoś błękitnokrwisty, a nie parch co ledwo od ziemi odrósł. Jeśli się z nim związałaś, a on nie jest ciebie godny, to lepiej mi go na oczy nie pokazuj.- Spojrzał na córkę gdy ta złożyła zamówienie, pani Cake wyglądała na niezbyt zadowoloną jego pojawieniem się. Odchrząknął.- Nie wiem, byle nie coś co ma dużo cukru, bo od słodkiego bolą mnie zęby. Sugarcube corner... więc to tu pracuje ta niedojda, Pinkie Pie?

Sombra
Nadwrażliwy

Postprzez Spearmint » 18 lut 2013, o 12:38

- Ojcze, po pierwsze, nie powiedziałam, że nie jestem dziewicą. Po drugie, niemalże od twojego upadku podróżuję po Equestrii a powinieneś się zorientować, że tutejsza szlachta jest nader niskiej jakości, i naprawdę nie trzeba wiele by ją przewyższyć. Nie martw się ojcze, na pewno go poznasz, zgodnie z tradycjami Kryształowego Imperium. A o zęby ci zadbam, nawet się nie zorientujesz zanim ci się poprawi... I nie znam nikogo o tym imieniu. - Odpowiedziała spokojnie Sombrze, zastanawiajac się, co mu zamówić. Nagle wpadł jej do głowy pewien obraz, więc zamówiła dla niego i dla siebie po milkshake'u, a dla niego jeszcze pączka z marmoladą.
Spearmint
Ślepa Sprawiedliwość