Sweet Lullaby's daycare & nursery

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Sweet Lullaby's daycare & nursery

Postprzez Blue Shell » 29 kwi 2013, o 15:33

- Miło p-poznać - klaczka uśmiechnęła się do White. A potem popatrzyła na Blasta i lekko zachichotała - Em... On jest zdrowy... Troszkę się tylko... Ehm, zawstydził. - popatrzała na jednorożkę i w końcu zauważyła że nie ma włosów. Zasmuciło ją to troszkę, bo jednak każdy powinien mieć włosy. Zdjęła więc swoją bransoletkę i podała jej. Może chociaż to zastąpi. A rozpuszczone włosy nie były takie złe - Em, proszę.. I ten... Coś się teraz stało? - zapytała zmartwiona, widząc jak młoda odskakuje od Blasta.
Potem popatrzała na swojego brata i Fire.
- C-Ciocia? Miło... I ten... Co to ponykulus?
Blue Shell
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Nie ma.
Lubi: Pływać, robić coś kreatywnego, puszczać wodze fantazji.
Strach: Ciemność.
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Blast - Brat.
Rasa: Jednorożec
Charakter: Neutralny - Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Fire Hell » 29 kwi 2013, o 16:28

Fire wyruszyła "ramionami" i lekko się uśmiechnęła.
-Takie miano nadał mi twój brat dla tego że jakiś czas podróżowałam z waszym sta... Ojcem-
Klacz zadała sobie dziwne pytanie, kto po za łowcami głów by ją szukał. Posmutniała bo nie potrafiła nikogo wymienić. Nikogo nie znała i nie utrzymywała na tyle kontaktu by to zauważył. Może Luna... Ale dopiero pewnie podczas Nightmare Night bo wtedy miało się okazać czy udało jej się dostać na służącą ukochanej władczyni. Klacz ciężko wzdychnęła czując się taka samotna. Dotąd był to plus i może tak było lepiej ale nie chciała być pamiętana tylko za złe czyny...
Obrazek Obrazek
Obrazek
Motyw przewodni postaci: Skillet-Monstar
Fire Hell
Mól książkowy

Tytuł Użytkonika: kocham noc
Uroczy Znaczek: czarny płomyczek
Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Nie Lubi: Ogółu żywych istot
Strach: Bycie zniewoloną
Stan: wolna
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Rasa: Jednorożka!
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.

Postprzez Blast » 29 kwi 2013, o 17:15

Podszedł do Blue i na ucho mówi- Ponykulus to kucyk stworzony magią jak w książce taty... i to white...przynajmniej tak mi sie zdaje... - odwraca się potem w stronę białej strachliwej jednorożki.
- Co się stało White ? Coś zrobiłem nie tak? Obrazilem cię bo sie zawstydziłem bo chcialas mi lezec na grzbiecie? Ja przepraszam... Ten... wstydzę się bliskiej czułości ... - cicho powiedział a potem dodał- ten no... Jeśli chcesz sie tak bardzo przytulic czy coś to ... Nie skrzycze cię za to ani sie nie wkurze... Ehmm ... przepraszam...- dodał na koniec choć nie wiedział czym spowodował, że odskoczyła. Wrócił na drugą stronę Fire i tam bokiem przylgnął do niej, leżąc.
Próbował coś od tak zrobić magią ale po zaplonieciu róg po chwili z sukien zgasł i glowa go zabolała.. złapał się za nią.
- chyba na razie koniec na dziś magii ...- masuje głowę.
- Ciociu... poszukamy potem książek ? - i dodał szeptem- i co z White i gryzieniem gleby?-
Patrzy na Fire wyczekująco ...
Blast
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Mały Obrońca
Uroczy Znaczek: Księżyc otoczony zielonym podmuchem
Lubi: Uśmiech innych, patrzeć innym w oczy i podziwiać ich wygląd, patrzeć na ogień, czuć wiatr, nocne niebo i samą noc
Nie Lubi: Chamstwa, braku szacunku dla klaczy
Strach: Duże zbiorniki wodne
Stan: kawaler
Koneksje Rodzinne: Blue Shell - Siostra
Charakter: Praworządny-Neutralny

Postprzez White » 29 kwi 2013, o 18:17

Klacz wzięła ostrożnie branzoletkę i... wsadziła ją sobie na róg. Seems legit.
- Umm... rozumiem - powiedziała, po czym znowu "załasiła się" do ogierka.
Gdy odszedł, spojrzała na jego siostrzyczkę i jednak zrobiła to, co chciała sprawdzić. Uniosła w jej stronę kopytko, położyła je na jej boczku i zaczęła nim wiercić delikatnie.
/aktualnie nieco zrąbał mi się humor, więc n00bpost/
-multi Feathera-
White
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Zdobywa Tożsamość
Uroczy Znaczek: Brak
Lubi: Być zdrowa, swoją "rodzinę", zabawę z "rodzeństwem". Pieszczoty.
Nie Lubi: Zagrożenie ze strony lekarzy.
Strach: Śmierć i molestowanie seksualne
Koneksje Rodzinne: Fire Blast - przybrany ojciec.
Blast - przybrany brat
Blue Shell - przybrana siostra
Fire Hell - przybrana ciocia
Fiołeczka - ???
Charakter: Prawdziwie neutralny.
Multikonto: TAK

Postprzez Blue Shell » 29 kwi 2013, o 18:39

Popatrzała znów na White i lekko zachichotała.
- Tak... Też chyba można nosić.. - rozejrzała się po raz kolejny po pomieszczeniu, ale gdy poczuła dotyk na swoim boku, popatrzała pytająco na klaczkę.
- Um... C-co robisz? To łaskocze.. - zachichotała znów, bo łaskotało. Duh.
Blue Shell
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 29 kwi 2013, o 19:30

kto wie jakie myśli kłębiły się w głowie klaczy... Nagle bez ostrzeżenia przeniknęła do kuchni i... walnęła kopytkiem o posadzkę jakby chciała coś rozwalić. A co ją do tego stany doprowadziło? Znowu jej myśli, analiza swojego życia. Ileż bardziej by chciała teraz polerować podłogi w zamku lub w szczycie marzeń polerować kopyta Luny niż siedzieć z dziećmi przy których coś w niej się poruszało, coś w jej sercu wołało że tego jej brakowało. NIE! Była samotniczą i wkur... wkurzało ją całe otoczenie. Wszyscy tylko chcieli się zbliżyć ku niej, rozkochać i zdradzić by złać serce i nie dawać śladów życia... Tak zawsze było, Najpierw rodzice ją zdradzili, pozwolili zaopiekować się rannym wilczkiem, by potem sprawić by musiała go zabić, potem Nighmare z dnia na dzień gdy opuściła księżyc to ją zostawiła... Mogła by mnożyć przykłady ale...
Wróciła do dzieci niosąc po porcji czekoladowych lodów dla każdego włącznie s sobą tylko że swoje ciut podlała alkoholem własnej roboty.
-Nie przyznawajcie się tylko że was tak rozpieszczam-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.

Postprzez Blast » 29 kwi 2013, o 21:05

{ Wybaczcie zrobiłem na fonie przypadkiem drugi post ;_;am naprawdę dzis pecha do wszystkiego}
Ostatnio edytowano 29 kwi 2013, o 22:00 przez Blast, łącznie edytowano 1 raz
Blast
Nadwrażliwy

Lubi: Uśmiech innych, patrzeć innym w oczy i podziwiać ich wygląd, patrzeć na ogień, czuć wiatr, nocne niebo i samą noc

Postprzez Blast » 29 kwi 2013, o 21:47

Spojrzał na idącą z lodami Fire... na śmiejącą się Blue.. na White która ją łaskocze...
Ten widok coś w nim poruszyło coś w środku..i to wcale nie ostatni posiłek..
Widok ten przypomniał mu dom... jak by rodziny razem...
Gdyby nie ból głowy to czuł by się teraz wspaniałe...
Przez chwilę spuścił głowę i ukrył oczy za grzywą jak by miał plakac ale po chwili radośnie sie zasmiał i zaczął łaskotać ogonem i kopytkami Blue i White. I potem obie zaczął tulic leżąc pomiedzy. Czuł się jak by byl.znów w domu.
Patrzy tak z uśmiechem na Fire.
- Dawno tak dobrze się nie czułem...tak rodzinnie...Fire... jak super mama... a White jak druga siostra...a Blue jest super siostrą...bo się nigdy na niej nie zawiodlem...naprawdę mile uczucie...-
{Wybaczcie że tak długo ale post mi się skasowal i jeszcze.miałem sporo.na glowie}
Blast
Nadwrażliwy

Postprzez White » 30 kwi 2013, o 18:18

- Ja... łasko... łasko... - klacz zastanowiła się nad formą, jakiej powinna użyć - łaskoczę cię.
White uśmiechnęła się, łaskocząc ją też w innych miejscach - pod pachami, po brzuszku, czy po wewnętrznej stronie ud /bez skojarzeń. Jest takie miejsce na udzie fajne, pod pachwiną (zbole)/
A chwilę później zaatakował ich wszystkich Blast, więc syntetyczny kucyk poczuł w końcu coś, co nazywa się "łaskotkami" i było to dosyć przyjemne, miłe, jednak męczące. W każdym razie nie na tyle, by się dalej tak nie bawić.
- HIHIHIHIAHHAHAHAHAHEHEHEHEHEAHAHAHAHAH! - śmiała się Myszka.
Nie miała jednak na tyle "siły" by oddać silniejszemu od niej ogierkowi, więc leżała, zwijając się, licząc, że pomoże to jej uniknąć jego "ataków". Gdy jednak przestał, spojrzała na to, co przynosi Fire Hell, ocierając łezki radości.
- Umm... Blast... chcesz być moim... bratem? Będziemy udawać, dobra? A ty Blue moją siotrą, dobra? A ty Fire... możesz zostać moją ciocią? Będziemy udawać, ale nikomu nie powiemy, dobrze? - puściła oczko do wszysktich.
Oddała jeszcze swojemu przybranemu bratu i pognała do dorosłej klaczy.
- To się je? - spytała - ładnie pachnie, jak cukierki.
-multi Feathera-
White
Nadwrażliwy

Blast - przybrany brat
Fiołeczka - ???

Postprzez Blue Shell » 30 kwi 2013, o 21:03

- M-Mhm... - wypowiedziała tylko Blue, bo po chwili napadła ją kolejna fala śmiechu, wywołana silniejszym łaskotaniem White. Machała lekko kopytkami, śmiejąc się do rozpuku, aż po chwili poczuła chwilkę wytchnienia. I o zgrozo, kolejne łaskotki. Tym razem wywołane przez jej brata. Zaczęła się wiercić, aż w końcu spadła z kanapy/czy czegokolwiek na czym siedzieli.
- Au... - jęknęła klaczka, gramoląc się z podłogi i wchodząc na kanapę tą. Ułożyła się zmęczona i popatrzała na White. - Ch... Chyba możemy być... - powiedziała i popatrzała na wchodzącą Fire z miskami, pełnymi lodów. Na razie nie chciała ich jeść, ale podziękowała i popatrzała się na nie.. Nie było tutaj wcale tak źle... Bardzo miłe kucyki żyły w tym mieście. Naprawdę, bardzo miłe.
Blue Shell
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 30 kwi 2013, o 23:14

-Dobra jestem ciocia, ale jak ktoś zamiast ciocia powie ciotka to będę zła-
powiedziała zajadając swoją porcje lodów i zajmując znów miejsce między dzieciakami. Ciekawe co by powiedziała Sweet ją widząc, a co by powiedziała Luna? ciekawe czy by ją pochwaliła... Chciała być zauważona, kiedyś ją zauważano, lecz wtedy siała panikę i była zła.
-Gdy na nocnym niebie księżyc ujrzysz
i gwiazdy skryte za jego powierzchnią zobaczysz
wtedy na chwil kilka kontakt stracisz
lecz w ponyvil do mnie powrócisz
Fire ma służebnico czekam na ciebie
więc nie oglądaj się za siebie
przybądź gdy to czego szukasz zdobędziesz
wtedy po mej prawicy siądziesz
-
Słowa po cichu wyszły z usteczek klaczy taj jakby kogoś cytowała, każdy kto ją znał musiał wiedzieć czyje to były słowa.
-Ech tyle są warte obietnice nocnych mar... Wiecie, chyba nawet czuję się lepiej niż kiedykolwiek, polubiłam was i... bycie miłą też ma zalety-
Uśmiechnęła się pochłaniając kolejną łyżkę loda.
-Może uda mi się w przyszłości znowu tulić do Luny, wiecie ona ma strasznie przyjemną sierść-
Klacz nie czuła się najlepiej emocjonalnie. położyła się między dzieciakami i... zapłakała z nie wyjaśnionego powodu
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Blast » 1 maja 2013, o 07:05

Momentalnie wstał puszczając Blue i White z tulającego uścisku i wchodząc na grzbiet Fire przytulił się od tylu do jej szyi.
- Nie płacz ciociu ... Może nie Jestem tak miękki jak Luna... Ale cię przytulę... I patrz dzięki spotkaniu ciebie mam przybraną siostrę White... I najlepszą ciocie na świecie - powiedział pewny z swego z uśmiechem.
- W dodatku masz ogromną wiedzę, jesteś potężna, znasz mnustwo...zakleć...
Znasz samą Lunę, zwiedzilas pewnie kawał świata i masz glupiego źrebaka na grzbecie co ci ufa, pomoże i postara się spelnic każdą prośbę swojej cioci. -
tuli mocniej.
- Tak to odkąd rodzice zniknęli nie było dorosłej osoby której potrafil bym zaufać ... - szczerość i potok słów ostatnimi czasy za często wychodzi z jego ust, jednak nie przejoł się tym.
Blast
Nadwrażliwy

Postprzez White » 1 maja 2013, o 08:11

Cóż, Fire Hell je jadła, więc muszą być jadalne. Przysunęła się bliżej chłodnego dania, po czym zaczęła je jeść... pyszczkiem. Były zimne, nawet bardzo, ale jednocześnie tak smaczne, że malutka o tym zapomniała, wcinając je całe. Długo jej to teżnie zetrwało, bowiem uporała się z nimi w trymiga.
- Dobre - powiedziała z uśmiechem, odwracając się do dorosłej klaczy.
Dopiero teraz zauważyła, że płacze. Postanowiła zrobić to samo, co zrobił Blast - przytulić ją. Objęła jej nogę, niczym mała małpka, pocierając o nią swoim policzkiem.
- Nie płacz ciociu, mamy Blasta, on tyle wie... prawie jak ty! Prawda, Blue? - spytała.
-multi Feathera-
White
Nadwrażliwy

Blast - przybrany brat
Fiołeczka - ???

Postprzez Blue Shell » 1 maja 2013, o 13:38

Blue popatrzała pytająco na Fire, gdy ta zaczęła mówić coś o nocnych marach... I przytuliła, gdy zaczęła płakać. Chociaż nigdy nie umiała pocieszać, to chciała pomóc.
- Em... Tak White... - odpowiedziała, tuląc 'ciocię' mocniej.

(God, nie mam absolutnie weny. Sorki)
Blue Shell
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 1 maja 2013, o 15:04

Klacz lekko się uspokoiła i przepraszająco powiedziała.
-Przepraszam mam ostatnio wachnięcia nastrojów. Z jednej strony cieszę się że Luna tyle mi dała, z drugiej opłakuje to ile zła zrobiłam. Czasem mi się zdaje że jestem w złym miejscu i czasie...-
Fire opuściła łep i przymknęła oczy.
-Nigdy nie myślałam że zwykłe tulenie może być takie przyjemne-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta