Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Grinch » 6 kwi 2012, o 21:37

Grinch poczu? kolejn? zmian?. Zosta? ponownie ogierem. Jednak nie cieszy? si?, mo?na by?o powiedzie? ?e by? bardziej znu?ony.
- Mi?o znowu by? sob?. Na pocz?tku my?la?em ?e bycie klacz? co? zmieni....na lepsze. Nic si? nie zmieni?o. Dalej nikt mnie nie lubi, siostra ma mnie gdzie? i te? pewnie zostanie znowu zostan? skazany, i wrzucony do wi?zienia.
Nic nie zosta?o do stracenia, nic kompletnie nic. Jedynie mog? si? cieszy? z spotkania Talona, lecz pewnie zamieni? si? w Tygryfa wersji kobiecej. Za? znaj?c moje szcz??cie to pewnie.....po co si? nad tym zastanawiam. Równie dobrze móg?bym si? zabi?. Jednak nie teraz. - Powiedzia? do siebie Grinch i usiad? na ?awce.
A ciemno?? ? Nie mia?a nic do powiedzenia. Nie by?o warto, czy te? by?o za powa?nie.
- Jestem jedynie skorup?, nic nie wart? skorup?.
W ko?cu Grinchetta zmy?a si? z miejsca i poszed?a w w?asn? stron?....
zt
Grinch
Bitter - Sweet

Stan: Beep Boop
Multikonto: NIE

Postprzez Pirate Watch » 13 kwi 2012, o 19:35

Pirate sz?a spokojnym, niespiesznym krokiem. wieczór by? ciep?y i przyjemny, niebo pi?kne. Musia?a znale?? chwil? na przemy?lenia. "Co dalej? Co dalej robi?? Musz? poszuka? na pocz?tek jakiego? zakwaterowania. Trzeba wróci? do tamtego ciekawego domu... Tak, znale?? w?a?ciciela i porozmawia? z nim. A teraz musz? si? uspokoi?. Na pewno nikt mnie nie szuka." Pirate ba?a si?, ?e w ka?dej chwili mog? zacz?? si? poszukiwania. "Je?li b?dzie trzeba to w ko?cu im wyja?ni? o co mi chodzi, ale na razie musz? co? zrobi?, znale?? sobie jakie? zaj?cie" W ko?cu, po chwili bezsensownego chodzenia od drzewa do drzewa, siad?a na ?awce i wpatrzy?a si? w gwiazdy, które widzia?a mi?dzy ga??ziami. To by?a jedyna rzecz, jaka na prawd? j? mog?a uspokoi?.

zt
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D

Podziękowania Venatze za avka-prezent :3

Koneksje rodzinne: tutaj
Pirate Watch
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Krawcowa
Uroczy Znaczek: Koło zębate i gogle steampunkowe
Lubi: Śnieg, łaskotki, szycie ubrań i Rose <3
Nie Lubi: Deszczu, rodziców i siostry
Strach: pająki?
Stan: W związku z Rose :3
Koneksje Rodzinne: Rozległe
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry

Postprzez Shade Night » 26 kwi 2012, o 15:57

Klacz nie?piesznie chodzi?a poszczególnymi dró?kami parku b?d?c pogr??on? w my?lach. Nie zwraca?a nawet uwagi na to czy kto? nie patrzy si? na jej baga? a raczej na to co lewitowa?o obok niej. By? to ca?kiem sporej wielko?ci mieszek z pieni?dzmi. Klacz by?a za bardzo zamy?lona ?eby zwraca? uwag? na takie rzeczy. A raczej nie spodziewa?a si? ?eby co? z?ego si? sta?o. Po krótkiej chwili chodzenia usiad?a na ?awce k?ad?c obok siebie sakw? z pieni?dzmi i patrz?c si? w jaki? oddalony punkt. Wiedzia?a ?e wygl?da?a co najmniej dziwnie siedz?c tak sama i nie zwracaj?c uwagi na nikogo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klacz ockn??a si? z zamy?lenia kiedy sakiewka z pieni?dzmi o ma?o co nie spad?a z ?awki a one same nie rozsypa?y si? po ziemi. Nie?piesznie wsta?a i odesz?a z parku kieruj?c si? do lasu Everfree. [z/t]
Shade Night
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Skrytobójczyni
Uroczy Znaczek: Żmija oplatająca różę.
Lubi: Noc,ciszę,zmrok,księżyc,pieniądze,spokój,nocne niebo,Lunę
Nie Lubi: Gapiów,tłumu,źrebaków,rozkazów,
Strach: Śmierć znikąd
Stan: W związku z Hikarim.
Koneksje Rodzinne: Nieznane
Rasa: Jednorożec

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 16:26

Pegaz postanowi? odsapn?? w parku. Spacerowa? mi?dzy drzewami, pod??aj?c alejkami. Kwiatki kwit?y, ptaszki ?piewa?y, skrytobójczynie siedzia?y na ?awc?. ?y?, nie umiera?! Po malutkim spacerku usiad? na jednej z ?awek i rozmy?la? nad wszystkim, co spotka?o go poprzedniego dnia. "Pirate. Nareszcie j? spotka?em, po prawie roku mojego "focha". Dobrze, ?e b?dzie mieszka? przez jaki? czas ze mn?. Tylko szkoda, ?e raczej si? nie pobawimy... ale có?, mam teraz dzieci, wi?c nie mog? dawa? im z?ego przyk?adu. Nie chc?, by kojarzy?y ?askotki... z tym, czym ja je kojarz?. Tak, Pirate Watch jest te? ucieszona. Zdala od tych przekl?tych... rodziców? Nie, nie s? moimi rodzicami. To po prostu moi... opiekunowie. Chyba, ?e matka jest faktycznie moj? matk?. Mo?e i pu?ci?a si?, ale chcia?bym pozna? mojego prawdziwego ojca. To musi by?... do?? ciekawy kucyk. Mo?e i zostawi? j?, ale na pewno b?dzie lepszym ojcem... by?by lepszym ojcem, ni?li mój ojczym, któremu nic nigdy nie pasowa?o. A teraz dzieci. Chyba spodoba im si? zabawka. Jakbym by? dzieckiem, to sam bym si? pobawi? tym. No w?a?nie, ciekawe, jak te? radzi sobi? moja siostrzyczka?" - my?la?. Siedzia? tak z g?ow? w chmurach, obserwuj?c przechodniów.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Postprzez Nomiki » 3 maja 2012, o 16:35

Nomi sz?a sobie z Goldy od d?u?szego czasu przez park. Min??a wiele drzew, krzewów i ?awek. Spotyka?a ró?ne ptaki i ma?e zwierz?tka. Goldy by?a grzeczna wi?c klacz pu?ci?a go ze smyczy. Sunia od razu sie wyrwa?a i wskoczy?a na jakiego? bia?ego pegaza. Klacz szybko podbieg?a i wzi??a pieska.
-Bardzo pana przepraszam! Mój piesek po prostu jest bardzo ciekawski... Przepraszam... Niech sie pan na niego nie gniewa... I na mnie te?..-powiedzia?a i spu?ci?a g?ow?.
Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Tytuł Użytkonika: <3
Uroczy Znaczek: Serduszka
Lubi: Wszystko.
Nie Lubi: Niczego.
Strach: Wszystko.
Stan: Panna~
Rasa: Pokem... jednorożec ^^'

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 16:44

Z zamy?lenia wyrwa? go piesek, który rozgo?ci? si? na jego plecach, gdy ten postanowi? zdrzemn?? si? na ?awce. Z u?miechem podniós? zwierz?tko i u?o?y? je obok siebi?, by zacz?? g?adzi? jego sier??.
- Ale? nic si? nie sta?o... - odpowiedzia? pegaz.
W?a?ciecielk? pegaza okaza?a si? m?oda, pi?kna, ?ó?ta klacz jednoro?ca. Móg?by uton?? w jej ??icznych, fioletowych oczach. I tak grzywa... wspania?a.
- Um...y... jestem Feather Blade... ma pani... tego, ?adnego pieska...
Ca?y czas patrzy? jej w oczy, które hipnotyzowa?y go swoim blaskiem. Nie móg? si? od nich oderwa?. K?ciki jego ust wygi??y si? w przyjaznym u?miechu. Serduszko za?omota?o w piersi. By?a pi?kna...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Nomiki » 3 maja 2012, o 16:57

-Um... jestem Nomiki... Mi?o mi pana pozna?, panie Feather...dzi?kuje..wabi si? Goldy...-powiedzia?a grzebi?c kopytkiem w ziemi. Ci??ko jej by?o lecz postanowi?a si? prze?ama?. U?miechn??a si? i podnios?a g?owe. Usiad?a obok a psa pu?ci?a wolno. Nie do ko?ca wiedzia?a jak ma si? zachowa? i co powinna zrobi?..
-Jest s?odki...i przystojny... i mi?y.. nie powinnam tak my?le?! Przecie? to tylko znajomy... nawet nie! Ech.. czemu ja o nim my?le... chyba powinnam odej??.. nie.. jeszcze mnie uzna za kogo? dziwnego.. co ja mam zrobi??!-pomy?la?a ca?y czas patrz?c si? na ogiera. Po chwili zauwa?y?a, ?e musi to dziwnie wygl?da?! Odwróci?a g?ow?, niby szukaj?c Goldy.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 17:23

- Nomiki... egzotyczne imi?...
Pegaz zosta? wyrwany z transu, gdy Nomi odwróci?a g?ow?. Oniemia?y zaproponowa?:
- Yyy... mo?e zapoznamy... si?... tego...
"Cholera jasna! Czy ja zawsze musz? z siebie robi? idiot?? No tak... zakocha?e? si? znowu, ty ma?y romantyku. Ogarnij si? i poznaj j?. Wygl?da na ca?kiem mi??..."
Pegaz nieco uspokoi? si?. Z pe?n? powag? i min? a'la aktor, na którego widok piszcz? fanki powiedzia? do ?ó?tej klaczy:
- Masz pi?kne oczy... móg?bym w nich uton??...
" A teraz niech mnie uzna za debila, da z li?cia i pójd? do domku... na co ja licz?? - pomy?la?.
Klacz podoba?a mu si?. Bardzo. Teraz chcia?y j? nieco pozna?, zaproponowa? jaki? wypad... ale ma dzieci. Nie mo?e zostawi? ich z Pirate sam na sam. Chocia? odpowiedzialna z niej klacz. Pegaz postanowi? zaufa? bezgranicznie swojej siostrze i kontynuowa? flirt (który w skali "udalno?ci" jak na razie wynosi? 10 poni?ej zera na 10).
- Wybacz, za du?o sobi? pozwalam. Co by? powiedzia?a na wspólny spacerek? ?adn? mamy dzis pogod?.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Nomiki » 3 maja 2012, o 17:34

Klacz zachichota?a s?ysz?c starania ogiera. To on zachowywa? si? dziwne, ale nie przeszkadza?o jej to. Odwrotnie! To by?a takie s?odziutkie! Dobrze, ?e nie okaza? si? on jakim? zbocze?cem!
-Jestes s?odki... i tak nie mam nic do zrobienia. Co prawda powinnam chyba posprz?ta?, ale Mind chyba si? nie pogniewa... w dodatku on poszed? z tym dziwnym kucem.. Tak. Ch?tnie gdzie? pójde...-powiedzia?a i jeszcze bardziej si? u?miechn??a.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 17:44

- Oh, dzi?kuj? ci. - odrzek? nieco zak?opotany na wie?? o swojej "s?odko?ci" - Mind? Dark Mind? To mój kuzynek. No có?... ?mieszny z niego kole?...
Pegaz zszed? z ?awki. Powolnym krokiem zacz?? posuwa? si? wzd?u? alejek, by klacz potrafi?a nad??y? za nim. Mia? do?? szybki krok. Tym razem, jednak zwolni?.
- Mo?e opowiesz mi co? o sobie? No nie wiem... o znaczku? Jest bardzo ciekawy.
Pegaz przyjrza? si? serduszkom, które szdobi?y bok klaczki. Pasowa?y do jej sier?ci, mimo ?e bardzo si? wyró?nia?y. Nagle poczu? niesamowit? ch?? sprawdzenia, czy Nomi ma ?askotki... znaczek jakby nieco go za?wie?bia?. "Nie teraz. Mo?e pó?niej" - kontraatakowa? ch??.
- Bo ja... widzisz. By?o z moim znaczkiem ró?nie. Kiedy? obroni?em pewnych kupców, których napadni?to w lesie i dosta?em znaczek z mieczem. Niedawno jednak mój znaczek zmieni? si?. Mia?em dziwny sen i jak si? obudzi?em, to miecz zmieni? si? w piórko. Specjalny talent... tak... ?mieszny ten talent. - powiedzia?, po czym podrapa? si? po grzywie.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Nomiki » 3 maja 2012, o 18:20

-Tak.. Dark Mind.. to mój przyjaciel... Mieszkam u niego.. Pomóg? mi..-powiedzia?a u?miechaj?c si?.
-M..mój znaczek? Um.. Bo ja tak na prawde nie do ko?ca wiem o co z nim chodzi... Mo?e chodzi o to, ?e kocham przyrod?? A mo?e o to, ?e wybaczy?am siostrze... to wszystko dzia?o si? w tym samym czasie... W tym samym czasie wybaczy?am siostrze, ze.. chcia?a mnie zabi?... oraz spostrzeg?am jak pi?kna jest przyroda.. Wszystkie kwiatki, zwierz?tka, ptaszki! One s? takie pi?kne... Kocham wszystkie ma?e stworzonka.. oczywi?cie du?e te?! Kocham równie? dzieci.. ma?e szkraby... s? cudne... Takie ma?e.. i s?odkie! Ech.. dzieci s? na prawde cudowne... Uwielbiam je.. Jednak nie mia?am sie zbytnio kim opiekowa?... Wi?c opiekuje si? psem..-powiedzia?a niech?tnie. Nie lubi?a mówi? o znaczku..
-Hm? Piórko? Dobrze latasz? A mo?e.. lubisz ?askotki?-powiedzia?a chc?c dowiedzie? si? co mo?e oznacza? ten znaczek.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 18:27

Pegaz przys?uchiwa? si? Nomi. Mia?a taki mi?y dla ucha g?osik. Móg?by go s?ucha? godzinami.
- Lubisz dzieci? Widzisz, mam dwóch synów. Niestety, ich matk? zosta?a zabita... przez mantykor?... ale nie chc? do tego wraca?. Dopiero si? z tym pogodzi?em - na "mo?e lubisz ?askotki?" drgn?? - Sk?d wiedzia?a??! Wiesz, uwielbiem ?askotki. To takie mi?e uczucie, gdy nie mo?esz przesta? si? ?mia?, mimo ?e bardzo tego chcesz. A jakie mi?y dotyk... yy... a ty lubisz ?askotki?
Feather zauwa?y?, ?e klacz jest nieco spi?ta. By?o to s?ycha? w jej wypowiedzi. Co chwile si? zaj?kiwa?a.
- Hej, wszystko w porz?dku, Nomiki? - spyta? nieco przej?ty.
Nie chcia?, by jego "cel" ba? si?, albo denerwowa?. Je?li chce j? "poderwa?", to musi by? lu?niejsza atmosfera. Jak by tu j? rozlu?ni?? No w?a?nie. Pegaz nie chcia? opowiada? dowcipów, bowiem wiele z nich to s??be suchary, a po?askota? klaczy nie wypada?o, by jej nie sp?oszy?. Chocia?... wola? z tym poczeka?.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Nomiki » 3 maja 2012, o 18:58

-Iiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!Naprawd?? B?de mog?a ich pozna?? Znaczy... je?li nie b?dziesz mia? nic przeciwko..Tak mi si powiedzia?o... my?la?am, ?e raczej chodzi o to drugie.. Lubie ?askotki.... w?a?ciwie.. to nigdy nie by?am ?askotana ale to chyba mi?e uczucie... Tak mi sie zdaje.-powiedzia?a weso?a. Mog?? pozna? dzieci! By?a taka szcz??liwa!
-Tak.. wszystko w porz?dku. Po prostu.. nie lubie opowiada? o sobie...-powiedzia?a. Jej przesz?o?? nie by?a ciekawa.
-Jakie s? te dzieci? Jak maj? na imie? Jak du?e ju? s?? Powiedz, powiedz, powiedz!!!-powiedzia?a ciekawa jakie dzieci mo?e mie? ten ogier.
-Mo?e s? takie malutkie i s?odziutkie! A mo?e starsze i s?odziutkie! Ojejkujejkujejku!! Musz? by? cudowne!-mówi?a i skaka?a niczym Pinkie Pie.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 3 maja 2012, o 19:07

- Hehehe. Sunny i Shadow. S? tacy s?odcy. Czasem nieco broj?. Widzisz, one maj? ju?... jakby ci to wyt?umaczy?. Normalnie maj? miesi?c, a biologicznie maj? siedem lat. Bo je postarzali magi?, bo moja klacz, gdy zosta?a zabita nosi?a je w ?onie. Dla tego musieli u?y? magii. Dzi?kuj? s?o?cu, ?e ?yj?. Oczywi?cie mo?esz je pozna?. Mieszkam przy lesie Everfree, ze swoj? siostr?. O ile nie uciek?a od tych urwisków - pegaz zastrzyg? uszami - Nikt nigdy ci? nie po?askota??
Featherowi zrobi?o si? przykro. Jak mo?na nie wiedzie?, co to ?askotki? To przykre, ?e omin??o j? te b?ogie uczucie. Musia? jako? to naprawi?.
- To troszk? przykre... nawet nie wiesz, jaka to dobra zabawa. Powinna? to koniecznie nadrobi?.
Kucyki nigdy nie ?askotane, albo ?askotane rzadko z regu?y by?y podatniejsze na ?askotki. I to o wiele bardziej, ni? inne. Featherowi zap?on??y w oczach ogniki.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Uriel Flame » 3 maja 2012, o 19:25

Jak to zwykle bywa z sielankow? atmosfer?, kto? musi j? kiedy? przerwa?. Tym razem pad?o na Uriela.

Oczywi?cie, wydawa?o mu si?, ?e ma pe?n? kontrol? nad lotem i przez pewien czas tak faktycznie by?o: Pomimo nieodwracalnych uszkodze? skrzyde? sprzed laty, szybowa? ca?kiem zacnie. Wystarczy? jednak jeden lekki ruch skrzyde? - ot, korekta lotu - by powietrze wtr?ci?o swoje trzy grosze i zacz??o przebija? si? z wielk? moc? przez ubytki w skrzyd?ach. Przeci?g?y, og?uszaj?cy ?wist trwa? dobrych kilkana?cie sekund a? do momentu, w którym w?a?ciciel skrzyde? uderzy? ?bem o pie? pobliskiego klonu. Na jego szcz??cie nie spad? ze zbyt du?ej wysoko?ci, ale guz zostanie mu na g?owie przez dzie? czy dwa. Pokr?ci? g?ow?, chc?c otrz?sn?? si? z zamroczenia... I dopiero wtedy zorientowa? si?, ?e w pobli?u s? dwa inne kucyki, które by? mo?e w?a?nie rycz? ze ?miechu.

"Ot, moje szcz??cie...", Uriel d?wign?? si? na nogi i zrobi? kilka chwiejnych kroków, przeskakuj?c na ?cie?k?.
- N-nic si? nie sta?o! - Zacz??, po czym od razu skarci? si? za zbyt g?o?ne mówienie. - W-wypadek przy pracy, j-jakich wiele... A?... - Pegaz ostentacyjnie chwyci? si? za obola?? g?ow?.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta